En Sıcak Konular

MİT, Kuzey Irak'ta paketleme yapacaktı!

26 Haziran 2007 09:38 tsi
MİT, Kuzey Irak'ta paketleme yapacaktı! Geçen hafta K.Irak'ta bir Türk TIR'ı durdurulmuş, içinden helikopter parçaları çıkmıştı. TIR'ın şöförü tutuklanırken, olayla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Bu arada Hudson toplantısı Kürtleri de böldü...

Türkiye’nin terörist PKK’nın iki lideri Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ı yakalamak için yapmayı planladığı operasyonun yarım kaldığı bildirildi. Ay başında Kuzey Irak’ta KYB tarafından el konulan TIR’daki helikopter parçalarının da bu operasyonun bir parçası olduğu iddia edildi.

İlk önce ANF News Agency'de çıkan, bugün de Vatan gazetesinde yer alan iddialara göre MİT, PKK'nın iki terörist lideri Bayık ve Karayılan'ı kaçıracaktı. Vatan'ın Kurdish Aspect adlı Kürt haber sitesine dayandırdığı habere göre, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin başkanlığını yaptığı Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Türk istihbaratı ile ortak bir plan hazırlayarak PKK’nın üst düzey iki ismi Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ı “paketleme” için girişimde bulundu.

KYB’yle ortak plan
Haberde, KYB’nin MİT ile ortak operasyon için planları bile hazırladığı ileri sürüldü. Buna göre, KYB, yeniden barış görüşmeleri adı altında PKK’nın bu iki ismini Kuzey Irak’ta görüşmeye davet edecekti. Bu plan MİT’in de bilgisi dahilinde gerçekleşecekti. Ayrıca haberi ilk veren ANF News Agency'ye göre Kürt yerel kaynaklar bu operasyon ile Hudson Enstitüsü'ndeki toplantı arasında ilişki kuruyor. Talabani'nin oğlunun toplantıda bulunması yerel kaynakların iddiasına temel teşkil ediyor.

KYB: Taraf değiliz

Geçen aylarda "Ben emir versem de Peşmergeler PKK'lılara ateş açmaz" diyen Kuzey Irak'taki yerel Kürt hükümeti Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi KDP'nin lideri Mesud Barzani, PKK'nın ileri sürdüğü iddialar hakkındaki sessizliğini korurken, KYB Merkez Komite Üyesi ve Basın Sorumlusu Azad Cundiyani ise PKK yöneticilerini kaçırmaya yönelik Hudson senaryosunda KYB'nin de yer aldığı şeklindeki iddiaları reddetti. KYB'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada Azad Cundiyani, "Biz, PKK sorununa veya PKK ile bağlantılı sorunlara taraf olmadık ve olmayacağız da. Biz bunu büyük bir senaryo kurgusu olarak görüyoruz. Tüm taraflara, böyle bir konunun gündeme gelmediğini açıklıyoruz. KYB'nin tutumu, Kürdistan siyasi liderliğinin tutumudur" dedi.

'BİZİ İLGİLENDİRMEZ'

Böyle bir meselede özeL politikamız olmadığını belirten Cundiyani "Kürdistan siyasi liderliğinin uzun vadeli politikası çerçevesinde adım atmaktayız. Başbakan Erdoğan'ın da belirttiği gibi, bu görüş ve senaryo Türkiye'yi ilgilendiriyor. ABD-Türkiye- lrak üçlü komisyonu meseleyi araştırmalıdır" şeklinde konuştu.

Barzani: Seçimi barış isteyen kazansın

Irak'ın kuzeyindeki yerel hükümetin Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'de 22 Temmuz'da yapılacak seçimleri, "diyalogdan ve sorunların çözümünden yana ve barışçıl komşuluk ilişkileri isteyen tarafların" kazanmasını temenni etti. Erbil'de gazetecilere açıklamada bulunan Barzani, Türkiye'deki seçim sürecine müdahil oldukları iddialarını reddederek, "Biz bütün komşularımıza normal ilişki içinde olmayı isteriz. Saygı çerçevesinde ve birbirimizin iç işlerine karışmamayı isteriz" dedi.
 



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs