En Sıcak Konular

TBMM'de bin 520 personel fazlalığı var

9 Mart 2012 10:28 tsi
Meclis, norm kadro sayısını belirledi. Hazırlanan norm kadro cetveline göre, 5 bin 682 çalışanı bulunan Mecliste bin 520 personel fazlalığı bulunuyor.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Norm Kadro Cetveli hazırlandı.

Buna göre, 21 Şubat 2012 tarihi itibariyle milletvekilleri emrinde ve siyasi parti gruplarında bin 434 personel, diğer birimlerde ise 4 bin 248 kişi görev yapıyor.

Milletvekilleri emrinde ve siyasi parti gruplarında çalışanlar, norm kadro uygulaması dışında tutuldu. Hazırlanan cetvelde mevcut kadro sayısı 4 bin 248, norm kadro sayısı ise 2 bin 728 kişi olarak belirlendi. Böylece bin 520 kişinin kadro fazlası olduğu tespit edildi.

Bazı birimlerdeki norm kadro sayısının azaltılma gerekçesi, ''birim hizmetlerini daha az sayıda personelle yerine getirme'' ve ''hizmet alımı'' olarak gösterildi.

İkram, temizlik, park ve bahçe bakımına ilişkin hizmetlerin büyük oranda hizmet alımıyla yerine getirilmesi öngörüldüğü için Destek Hizmetleri Başkanlığının birim kadro sayısı, 682 azaltıldı.

Strateji Geliştirme Başkanlığında 34, Kanunlar ve Kararlar Başkanlığında 12, Milletvekili Hizmetleri Başkanlığında 147, İşletme ve Yapım Başkanlığında 64, İnsan Kaynakları Başkanlığında 12, Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığında 27, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığında 45, Bilgi İşlem Başkanlığında 8, İdari ve Mali İşler Başkanlığında 283, Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığında 71, Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Başkanlığında 26, görevlendirmesi olmayan şahsa bağlı kadrolarda 133, Hukuk Hizmetleri Başkanlığında 7, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığında 8 norm kadro fazlası bulunuyor.

Meclisin personel eksikliğinin olduğu birimleri ise şöyle:

''Genel Sekreterlik 17, Başkanlık Özel Kalem Müdürlüğü 8, Tutanak Hizmetleri Başkanlığı 11, Araştırma Hizmetleri Başkanlığı 5.''

sabah





Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,207 µs