En Sıcak Konular

Hedef neden Erdoğan?

9 Mart 2012 09:16 tsi
Hedef neden Erdoğan?
'Belli ki, birileri Ankara’nın dış politika kurgusundan, bu kurgunun kendilerine hizmet etmeyeceğinden bir hayli endişeli...'

Türkiye neye direniyor?

Ankara’da devletin zirvesinden gelen mesajlar aynı yönde. ‘Suriye’ye yönelik bir askeri müdahaleye karşıyız.’ Gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gerekse Başbakan Tayyip Erdoğan, hemen her vesileyle bu görüşü en açık biçimde dile getirdi.

Ancak bunun hemen paralelinde bir kanaat daha var dile getirilen. Suriye’deki rejimin ömrünün giderek azaldığı. Gerek Gül ve gerekse Erdoğan, son dönemde sıkça bu öngörüde bulundu.

Nitekim rejim içindeki çatlak giderek büyüyor. Üst düzeyde önemli isimler, muhaliflere destek vermek üzere rejimden kopuyor. Kuşkusuz rejim içinde önemli konumlarda bulunan komutan ya da siyasetçilerin ‘taraf değiştirmesi’, bu ülkede uluslararası baskının giderek sonuç alıcı hale geldiğinin de işareti.

Uluslararası baskı deyince, bunun sadece Suriye üzerinde olmadığını, hatta belki de daha fazlasıyla Türkiye’nin bu baskıyı hissettiğini unutmamak gerekiyor. Neresinden bakarsanız bakın yaşadığımız ülke, Suriye ve asıl hedef olan İran konusunda nerede durduğu ve ne söyleyeceği en önemli olan ülke.

Hedef neden Erdoğan?

Önce Rusya’da Ahmet Davutoğlu ve Sergei Lavrov arasındaki ayrıntılı görüşme ve imzalanan metin. Ardından Çin’in iki numaralı isminin Türkiye’de ağırlanması. Şimdi Başbakan Erdoğan’ın ilan edilen İran ziyareti.

Peş peşe okuduğunuzda daha anlamlı hale geliyor. Bu görüşme trafiği, Ankara’nın, Suriye politikasını birilerinin mahkum etmek istediği kıskaçtan kurtarmak istediğinin ifadesi aynı zamanda.

Dün Yeni Şafak’ta Abdülkadir Selvi’nin altını çizdiği gibi, tam da böyle bir dönemde Tayyip Erdoğan’ın hedef alınması, aynı zamanda yakın çevresine yönelik bir operasyonun başlaması manidar. Nitekim aynı operasyonun mimarları, bir önceki hamlede Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na yönelik tuhaf ve çirkin yakıştırmaları masaya sürmüşlerdi.

Belli ki, birileri Ankara’nın dış politika kurgusundan, bu kurgunun kendilerine hizmet etmeyeceğinden bir hayli endişeli. Onun için şimdilik sabırla, dikkatle bu operasyonun satır aralarını okumaya devam edelim. Ama peşinen şunu da ifade edelim: Bize gazetecilik başarısı olarak sunulan her hamle, az önce çizdiğimiz çerçevede karşılık buluyor. Ankara güvenilmez bulunuyor, terbiye edilmek isteniyor, köşeye sıkıştırılıyor.

Mesele gayet açık. Ayrıca öngörülemez ve güvenilmez bulunan aktörlerin başında kimin olduğu da çok açık.

İşte bu yüzden hedef Erdoğan, işte bu nedenle ona ömür biçmeye çalışanlar bir kez daha sahnede.

Nasuhi Güngör / Star ( İlgili Kısım)



Bu haber 1,395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,787 µs