En Sıcak Konular

CNN International'ın bu haberi çok tartışılacak

8 Mart 2012 20:37 tsi
CNN, BBC, Sky News gibi haber kanallarının, Suriye'deki bağlantısı Danny Dayem'in ortaya çıkan videosu tartışma yarattı.

Dayem, 23 yaşında Suriye kökenli bir İngiliz. Dünya onu "Suriye'nin cesur Danny'si" olarak tanıdı.

2011 yılında Humus'tan İngiltere'ye kaçan Dayem, burada birkaç ay geçirdikten sonra Özgür Suriye Ordusu'na katılmak için Suriye'ye Lübnan üzerinden gizlice girdiğini anlatıyor.

Humus'a döndükten sonra, kentten, BBC, El Cezire, CNN ve Sky News gibi kanalların canlı yayınlarına bağlanan Dayem, Beşar Esad'a bağlı güçlerin katliam yaptığını iddia ediyor ve çatışmaların tam ortasında olduğunu anlatıyordu.

Suriye'den yayın yapan El Dünya televizyonu ise Dayem ile ilgili tartışma yaratacak bir görüntüye yer verdi. Kısa sürede sosyal paylaşım ağlarına düşen video, büyük bir tartışma yarattı. Suriye televizyon kanalının yayınladığı videoda, Danny Dayem olduğu iddia edilen kişinin, CNN'le canlı bağlantı yapmadan önce etrafındakilere silah ateşlemelerini söylediği görülüyor. Gayet rahat ve sakin bir ortamda olduğu gözlenen videodaki kişi, canlı bağlantı sırasında son iki saatte yüzlerce kişinin öldüğünü iddia ediyor.

"KAMERA HİLESİ" DEDİ

Suriye'nin görüntüleri yayınlamasından sonra Dayem, Twitter hesabı üzerinden görüntülerin, "Rusların yardımıyla, Esad rejiminin yaptığı kamera hileleri" olduğunu savundu.

Görüntülerin ardından zan altında kalan CNN de Dayem'i canlı yayına çıkararak, videodaki iddiaları sordu. Anderson Cooper'ın programına konuk olan Danny kendisinin çatışma efekti sağlamak için birilerine ateş etmelerini söylediği kısımlar için "silinmeleri gerekirdi" diyor. Ardından ise videoda görülen sözlerinin "normal" olduğunu iddia ediyor. Cooper ise ilk sorusunda "Gerçekten böyle bir şey söyledin mi?" sorusu yerine, "Bu görüntüleri nasıl ele geçirdiler?" diye sormayı tercih ediyor.

Dayem söz konusu CNN haberinde canlı bağlantıda bulunduğu noktadan 400 metre uzaklıkta sivillerin cesetlerini gördüğünü söylerken, Cooper'a olayın hemen yakınında olmadığını ve çatışmaların 15 kilometre ötede cereyan ettiğini anlatıyor.

Cooper, Dayem'e, "CNN muhabiri olmadığını ve CNN'den tek kuruş para almadığını" teyit ettirtiyor, ardından da Suriye devleti izin vermediği için kendilerinin normal yollarla Suriye'ye giremediklerini, bu yüzden de Danny Dayem gibi kişilerin aktardıklarına muhtaç olduklarını söylüyor.

Hürriyet



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,668 µs