En Sıcak Konular

Topbaş: İETT arazisi için yeniden ihale

8 Mart 2012 18:05 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay tarafından ihalesi iptal edilen İETT arazisinin satışını yeniden ele alacaklarını aktardı.

Arazi için tekrar ihaleye çıkacaklarını bildiren Topbaş, "Kayıplarımızı satıştan elde edeceğiz." dedi.
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyelerine konuya dair açıklamalarda bulunan Topbaş, Levent'te bulunan İETT arazisinin satış konusunun yargıya taşındığını ve davanın lehlerine sonuçlandığını vurguladı. Bu konuyu yargıya taşıyanların verdikleri zararın çok büyük olduğunu dile getiren Topbaş, şunları ifade etti:

"Yasa, 6 sene sonra hakkımızı iade etti; ama para kasaya gelmedi, gecikti. Biz bundan dolayı kısa vadeli borçlanmalar yapmak durumunda kaldık; sisteme dair sıkıntıları aşmak ve yapılan ihaleleri aşmak adına. Takriben belki 300-400 milyon lira faiz ödedik bunlar yüzünden. Bu şehre yaptıkları haksızlık, çünkü paralar milletin cebinden çıktı. Yapılan ihaleler işler var. 1 milyar 156 milyon lira kasaya girmediği için 2006'da bizim kayıplarımız paranın değer kaybı faiz kaybını hesaplamıyoruz. Bunu yapanlar yanlarına kar kaldı.

Bir A4 kağıdına yazdıkları dilekçenin bu şehre kaybettirdiğidir, bu. Parayı zamanında kasamıza alsaydık, bugün ulaşım sistemlerinde çok daha fazla aşama almış olacaktık. Yeniden ihale açacağız. Aynı plan, neydi o proje aynısı tekrar ihaleye çıkacak. Hazırlık yapıyoruz. Daha ucuza satmayız. Kaybettiklerimizi da almamız gerekiyor.''

İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ)'nin satışına da değinen Topbaş, bu yönde çalışmaların olduğuna, Ankara Gaz'ın satışını beklediklerine temas etti. ''Biz bunu satmış olmak için satmak istemiyoruz. Beklediğimiz rakamın olması gerekir. Şartları iyi kollamamız gerekiyor. Onun için şartlar takip ediliyor, iyi duruma geldiği zaman değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

"İSTİKLAL CADDESİ SON KEZ YAPILACAK"

İstiklal Caddesi'nin de son kez yapacaklarını anlatan İBB Başkanı, şöyle devam etti:

"Orayı bir daha problem olmayacak hale getiriyoruz. Orada artık taş döşeme değil, çok daha ucuz ve basit bir sistem bulduk. Caddenin altında atık su galerisi olduğu için tramvay geçerken titreşim yapıyor ve taşlar kendini bırakıyor. Bağlayıcılar çözülüyor. Esas problem oradan kaynaklanıyor. Tramvay hattına da yeni ray döşenmek suretiyle düzenlenecek. Bu sene yazdan önce bitirmeyi planlıyoruz. Beton ve arnevu tarzında bir şey olacak."

Kadir Topbaş, Taksim'in yayalaştırılmas ile ilgili sorulara karşılık, bu çalışmanın Koruma Kurulu'nun değerlendirilmesine bağlı olduğunu, Gezi Parkı'nın tamamının değil, kısmen kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Taksim projesinde ağaçlandırma yapılacağından, buralarda kafelerin olacağından söz eden Topbaş, Tarlabaşı'ndan gelen yolun Talimhane'ye geldiğinde yer altına alınması ve oteller bölgesi ile Taksim ile bütünleşmesini ilk etapta ihaleye açacaklarını duyurdu. Gümüşsuyu'ndan İnönü Caddesi'nden gelip Taşkışla'ya giden trafiği şimdilik bıraktıklarından bahseden Topbaş, Sıraselviler'in tamamını yayalaştırma kanaatinin olduğunun altını çizdi.

(CİHAN)


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    32,527 µs