En Sıcak Konular

Pozantı Cezaevi'nde ne oldu?

8 Mart 2012 15:52 tsi
Pozantı Cezaevi'ndeki iddialarla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi...

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada,Pozantı Cezaevi'ndeki iddialarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, mağdur T.T'nin, kendisine tecavüz edilmediğini, olayın cinsel saldırı niteliğinde olduğunu söylediği belirtilerek, Ö.Y'nin tutuklamaya sevk edildiği ancak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmadığı bildirildi. T.T'nin ise daha önceki başka suçlarından hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle yakalandığı kaydedildi.

''Pozantı Cezaevi'nde 16 yaşındayken Ö.Y'nin cinsel istismarına uğradığı iddialarını bir gazeteye anlatan F.G'nin tutuklandığı'' iddiasını içeren haberler nedeniyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklama, Adalet Bakanlığının internet sitesinde yer aldı.

Açıklamada, 4 Mart 2012 Pazar günü bir gazetede yer alan röportajda, Pozantı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve yaşadığını öne sürdüğü olayları açıklayan F.G. rumuzlu kişinin gerçek isminin T.T. olduğu, olayın geçtiği iddia edilen tarihlerde Ö.Y. ile aynı koğuşta kısa bir süre kaldığının anlaşıldığı belirtildi.

Başsavcılığın açıklamasında, T.T. ve Ö.Y'nin kayıtları incelendiğinde; T.T'nin, Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmak, memura karşı direnmek ve örgüt üyesi olmak gibi suçlardan yargılanmasının devam ettiği, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamasında ise 4 yıl 2 ay hapis cezasının kesinleştiği ve hakkında yakalama kararı bulunduğu, ayrıca soruşturmanın başladığı tarihte yürütülen KCK soruşturması kapsamında arandığının tespit edildiği kaydedildi.

Ö.Y'nin ise geçmişte hırsızlık suçundan bir, terör örgütüne üye olma suçlarından iki ve Mersin merkezde terör örgütü propagandası amacıyla araç yakma eylemine katılmaktan da bir dosyasının bulunduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca adı geçen kişinin cezaevinde kaldığı sürede, örgüt tarafından organize edilen farklı tarihlerdeki açlık grevlerine katıldığının da tespit edildiği belirtildi.

Röportajın yayınlanması üzerine gazete haberini ihbar kabul eden Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığının aynı gün soruşturma başlattığı, soruşturmanın halen gizli olarak devam ettiği kaydedilen açıklamada, ''Bu soruşturma kapsamında mağdur T.T, kendisine tecavüz edilmediğini, olayın cinsel saldırı niteliğinde olduğunu söylemiştir. Eylemin hukuki ifadesiyle 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçlaması kapsamına girmesi gerekçesiyle Ö.Y. tutuklamaya sevk edilmiş ancak Pozantı Sulh Ceza Mahkemesince talep yerinde görülmeyerek Ö.Y. tutuklanmamıştır. Haberlere konu edilen F.G; yani gerçek kimliğiyle T.T'nin ise daha önceki başka suçlarından hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle yakalandığı anlaşılmıştır'' ifadeleri kullanıldı. (AA) 

Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,499 µs