En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara iktidar vaadi

8 Mart 2012 15:11 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ''CHP iktidarında da hem ülkemizi çağdaş uluslar içinde hak ettiği yere getirecek, hem de kadınlarımızı özgürlüğüne ve sosyal güvenceye kavuşturarak insanca yaşamalarını sağlayacağız'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidarında hem ülkenin çağdaş uluslar içinde hak ettiği yere getirileceğini, hem de kadınların özgürlüğüne ve sosyal güvenceye kavuşturulacağını belirtti.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla partisinin il kadın kolu başkanlıklarına bir mesaj gönderdi.

Mesajına ''Değerli kadınlarımız, sevgili yol arkadaşlarım'' diye başlayan Kılıçdaroğlu, ''dün ülkenin bağımsızlığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda zafer için mücadele eden, omuzunda top mermisi taşıyan kadınları, bugün de fedakarlığa ve çok çalışmaya, böylece, Ortaçağ'ın karanlığına gömülmek istenen ülkeye ve çocukların geleceğine sahip çıkmaya'' çağırdı.

Eğitimde getirilmek istenen sistemin, çocukları küçük yaşta çırak veya gelin yapmayı, kadınları, kızları da sosyal hayattan koparıp eve kapatmayı amaçladığını ileri süren Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiye'sinde ne ülkenin, ne kadınların, ne de çocukların AK Parti iktidarının bu karanlığını hak ettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Biz sizlerle karanlığı aydınlığa çevireceğiz. O zaman, çocuğu ve ailesi için büyük özverilerle tenceresini kaynatmaya çalışan kadınlarımız evde olduğu gibi, sosyal hayatta da işte de hem saygın, hem de güvenceli olacaklardır.

Ne yazık ki günümüzde kadınlar, ilgi, destek ve katkıdan yoksundur. Binbir güçlükle iş sahibi olan kadınlarımızın çoğu da taşeron firmaların insafına terk edilmiştir. Hakkını arayan işçilerimiz, atama bekleyen öğretmenlerimiz, karın tokluğuna tarlalarda, seralarda çalışan tarım işçilerimiz, güvencesiz olarak ev işlerine giden ve ayrıca en ağır işlerden biri olan ev kadınlığı da yapan analarımız, bacılarımız, eşlerimiz sizlere sesleniyorum: Sorunlarınız bizim de sorunlarımızdır. Sizin sorunlarınız gibi, emekli maaşlarıyla işsiz çocuklarına ve torunlarına bakmak zorunda kalan yaşlılarımızın, şiddet gören, öldürülen, okulda olması gerekirken çocuk yaşta anne olmaya zorlanan kızlarımızın sorunları da bizim sorunlarımızdır.

Bu nedenle, el ele vereceğiz. Omuz omuza olacağız. Hiçbir kimseyi, dininden, dilinden, inancından, ırkından, cinsiyetinden dolayı ötekileştirmeden çalışacağız ve CHP'yi iktidara taşıyacağız.''

CHP'nin kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren, medeni kanun önünde erkeklerle eşit konuma getiren parti olduğunu, tüzüğünde yaptığı değişiklikle de yüzde 33 cinsiyet kotasını getirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''CHP iktidarında da hem ülkemizi çağdaş uluslar içinde hak ettiği yere getirecek, hem de kadınlarımızı özgürlüğüne ve sosyal güvenceye kavuşturarak insanca yaşamalarını sağlayacağız. Örgütlerimize, kadınlarımıza, gençlerimize ve halkımıza güvenerek başlattığımız iktidar yürüyüşü, sizin çok çalışmanızla, katkı, destek ve fedakarlıklarınızla başarıya ulaşacaktır.''



AA

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,349 µs