En Sıcak Konular

Arınç bir kez daha "yakında" dedi

8 Mart 2012 15:00 tsi
"İnternet medyası yasası" konusunda defalarca "yakında" diyen Bakan Arınç, bir kez daha aynı açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasıyla ilgili tasarıyla ilgili bir kez daha "yakında" dedi. Daha önce "ocak ayında yasayı TBMM'ye getireceğiz" diyen Arınç, son açıklamasında bu kez belli bir tarih vermedi.

TBMM'deki odasında kendisini ziyaret eden bir grup gazeteciyle konuşan Arın, İnternet Medyası ile ilgili yasayı yakında Meclis'e getireceklerini açıklarken, gazetecilerin yeniden yıpranma hakkına kavuşması için çalışmalar yaptıklarını, son siyasi iradeyi koyarak konuyu kısa zamanda sonuçlandıracaklarını söyledi.

Basının sorunlarını yakından takip ettiğini ve internet medyasını Basın Kanunu'nun içine alacak düzenlemeyi tamamlamak üzere olduklarını müjdeleyen Arınç, "İnternet haber portallarını kanun kapsamına alacağız. Basın kartı da vereceğiz, resmi ilan ve reklam da vereceğiz" dedi.

Bu konuda yaklaşık 2 yıldır titizlikle çalıştıklarını ve son aşamaya geldiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bütün görüşlere açığız. Bursa medyasını yakından takip ediyorum. Her gün okuyorum. Bu konuda Aktif İnternet Medyası Derneği tarafından yapılan açıklamayı da okudum. Bu arkadaşlarımız bize düşüncelerini, eleştirilerini, önerilerini bir an önce iletirlerse, tasarı elimizin altında hemen TBMM'ye getireceğiz" dedi.

Anadolu'da sadece basın ilan için çıkan gazetelerin olduğuna dikkat çeken Arınç, "Bir tarafta zahmet çekerek, masraf yaparak, emek vererek basın ilan alan gazeteler var. Bir taraftan da yazılan yazıyı oradan alıp buraya koyarak zahmetsiz basın ilan alan gazeteler var. Bunun bir dengelemesini yapmamız lazım. Bunun üzerinde bir çalışma yaptık. Bu yasa sürecine derneklerin dahil olmasından mutluluk duyarız" diye konuştu.

YIPRANMA HAKKI

Gazetecilerin yıpranma hakkıyla ilgili bir çalışmamız var. 2008 yılındaki sosyal güvenlik reformu kapsamında birçok meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de yıpranma hakkı kaldırılmıştı. Üzerinde çalışmamız devam ediyor. Gazeteciler gerçekten yıpratıcı koşullarda çalışıyorlar. İçinde zorluklar taşıyan, yıpratıcı olan başka meslekler de bulunuyor. Bu konuda bir - iki hafta içinde son siyasi iradeyi koyarak, konuyu sonuçlandıracağız.

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,907 µs