En Sıcak Konular

CHP'li İnce: Meclis'te fedailerin yeri yok

8 Mart 2012 14:55 tsi
Muharrem İnce, çıkan kavganın ardından, “Danışmanlar içeri alınmış AKP’nin maaşlı elemanları milletvekillerimize fiziki saldırıda bulunmuşlardır. 'Meclis'te fedailerin yeri yoktur' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda çıkan kavganın ardından, “Danışmanlar içeri alınmış AKP’nin maaşlı elemanları milletvekillerimize fiziki saldırıda bulunmuşlardır. Yakında herhalde buraya boksör, karateci falan getirirler. Meclis’te fedailerin yeri yoktur. Biz danışmanlarımızı tetikçi olarak kullanmayız, biz danışmanlarımızı boksör olarak kullanmayız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda çıkan kavganın ardından TBMM’de bir grup milletvekili ile birlikte basın toplantısı yaptı.

“AKP’NİN MAAŞLI ELEMANLARI MİLLETVEKİLLERİMİZE SALDIRIDA BULUNMUŞLAR”

İnce, komisyonda yaşananları hatırlatarak, şöyle dedi:

“Danışmanlar içeri alınmış AKP’nin maaşlı elemanları milletvekillerimize fiziki saldırıda bulunmuşlardır. Bu kabullenecek bir şey değildir. Yakında herhalde buraya boksör, karateci falan getirirler. Bu zorbalığa pabuç bırakmayız biz. Bunu herkes böyle bilmeli. Genel Kurul’da şiddet uygulayan AKP komisyonlarda yardımcı güçlerle, milletvekili olmayan kişilerle, milletvekillerine saldırıda bulunmuştur. Bunu kınıyoruz.”

“DİRENECEĞİZ”

Amaçlarının dayatmaya engel olmak olduğunun altını çizen İnce, “Biz direneceğiz. AKP’nin niyeti şudur; düne küfretmekle meşguller, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e, onun ilklerine küfretmekle zamanın bir bölümünü onunla geçiriyorlar. İkinci bölümünü bugünü fethetmekle geçiriyorlar. Üçüncü bölümü de geleceğe ele geçirmek. Düne küfretmek, bugünü fethetmek, geleceği ele geçirmek. Ama geleceği onların eline geçirtmeyeceğiz. Eğitim konusu bir uzlaşma ile olacak. Zorbalığa şiddete boyun eğmeyeceğiz, bunlara direneceğiz" dedi.

“ELİMİZİ UZATIYORUZ”

Uzlaşma çağrısı yapan ve “Elimizi uzatıyoruz” diyen İnce, “Sayın Genel Başkanımızın yaptığını grup başkanvekili olarak bir kez daha yineliyorum. Elimizi uzatıyoruz. Gelin bu konuyu, tasarıyı çekin. Dayatma içerisinde değiliz. Bunu konuşalım. Bunu olgunlaştıralım. Bu konunun altında kalırsınız diyorum, AKP’yi uyarıyorum” diye konuştu.

"BİZ DANIŞMANLARIMIZI TETİKÇİ OLARAK, BOKSÖR OLARAK KULLANMAYIZ"

Bir basın mensubunun, “Komisyonda yaşananları biraz anlatır mısınız?” sorusuna İnce, “Polisiye diziye çevirmeyin konuyu. Meclis’te fedailerin yeri yoktur. Meclis’te danışmanlar gereklidir. Danışmanlar bizim elimiz ayağımızdır, onlar akıllı çocuklardır. Biz akıllı çocuklardan yararlanmak isteriz. Biz danışmanlarımızı tetikçi olarak kullanmayız, biz danışmanlarımızı boksör olarak kullanmayız, biz onların beyinlerinden yararlanırız” yanıtını verdi.

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs