En Sıcak Konular

NASA'lı bilim adamları Anadolu Üniversitesinde

8 Mart 2012 14:22 tsi
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) 50 yıllık tecrübeleri bulunan bilim adamları Joe Nieberding ve Larry Ross'un deneyimlerini paylaşacağı ''Mission Success First: Lessons Learned'' adlı kurs, Anadolu Üniversitesinde (AÜ) başladı.



AÜ Öğrenci Merkezi Salon 2009'da başlayan etkinlikte konuşan AÜ Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Karakoç, Joe Nieberding ve Larry Ross'un NASA'da edindikleri tecrübeleri 2007 yılından bu yana ''Mission Success First: Lessons Learned'' adlı kurs ile yeni nesillere aktardığını bildirdi.

AÜ Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin düzenlediği kurs ile ABD'li bilim adamlarının 2 gün boyunca deneyimlerini paylaşacağını belirten Prof. Dr. Karakoç, kursun Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini kaydetti.

Prof. Dr. Karakoç, kursu düzenlemek için 8 ay boyunca hazırlık yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Kursun ana teması, son 50 yıl içinde gerçekleşen havacılık kazalarının nedenlerini başta insan faktörü olmak üzere değerlendirilmesidir. İncelenen kazalardan elde edilen bilgilerin niteliği ve bu birikimin akademik ve teknolojik gelişmeye katkısı kurs kapsamında yer alıyor. Gerçekten de bu kursu başlangıçtan tasarlayıp bu noktaya getirmek için çok büyük çabalar sarf ettik. Başlangıçta, kursa bu kadar ilgi olacağını hiç düşünmemiştik. Bu kurs için başlangıçta ön gördüğümüz 30 kişilik kontenjanı doldurup dolduramayacağımızdan da emin değildik. Katılım, neredeyse 120'yi geçti. Katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

-''Göktürk 2 uydusu bu yıl uzaya gönderilecek''-

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Emin Bank, enstitünün yaptığı projeleri anlattı.

Geçen yıl uzaya fırlatılan ''Rasat'' uydusunun ardından bu yıl içinde ''Göktürk 2'' uydusunun uzaya gönderileceğini belirten Dr. Bank, ''Göktürk 2''nin yerli olarak üretilen ve en yüksek teknolojiye sahip uydu olduğunu kaydetti.

Dr. Bank, Türkiye'nin uzay politikasına ilişkin sorunlara da değinerek, ''Kurumsal hedefler, ülke hedeflerine hizmet edecek şekilde koordine edilmelidir. Gelişmiş ülkelerin uzay faaliyetleri araştırılmalı ve milli uzay programı hazırlanmalıdır'' dedi.

Konuşmaların ardından AÜ Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Karakoç, Joe Nieberding ve Larry Ross'a plaket verdi.

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs