En Sıcak Konular

'Cennet annelerin ayağı altındadır'

8 Mart 2012 15:07 tsi
'Cennet annelerin ayağı altındadır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de konuştu: "Terörün sona ermesinde kadınlara çok büyük sorumluluk düşüyor. "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün sona erdirilmesi konusunda kadınlara büyük görevler düştüğünü belirterek, “Çocuğu dağda olan annelerin de artık teröre karşı devreye girmesinin zamanı gelmiştir” dedi.
    
Başbakan Erdoğan, Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Yoksulluğun, şiddetin pençesindeki kadınlara yine kadınların sahip çıkması eminim ki çözüm sürecine fayda sağlayacaktır. Terörün sona erdirilmesinde kadınlara büyük görevler düşüyor.

Bir kez daha tüm dünyayı, özellikle de tüm dünya kadınlarını, Suriye başta olmak üzere kanayan coğrafyalardaki kadınlarla dayanışmaya, onları hatırlamaya, onların sorunlarıyla empati kurmaya davet ediyorum.

Bir mağaraya düzenlenen operasyonda komutan, teröriste ‘Annen-babam sağ mı?’ diye soruyor. ‘Ben ayrıldığımda sağdılar’ diyor. ‘Ne zaman ayrıldın?’ denilince, ‘5 yıl oldu’ diyor. O mağarada kaldığında zaman durmuştu. 13 yaşındaki çocuğu annesi-babasından kopararak dağa çıkarıyorlar. Yerin 150 metre altında terör örgütü tarafından hapsedilen çocuklar var.

5 kadın terörist, örgütün baskısından kurtulmak için kaçarken yakalanıyor. İşkence yapılarak öldürülüyorlar. Bu kızların ailelerine 1 yıl boyunca haber verilmiyor. İranlı bir terörist telefonla arayarak ailelere haber veriyor.

13 yaşındaki çocuğunu dağa kaptıran o acımasız mağaralara kaptıran, 5 yıl boyunca da hiçbir haber alamayan annenin yaşadığı acı, dağlar kadar büyük bir acıdır. İşte onun için anneler, bu meseleye el koymak zorundadır. İşte bu vahşice katliamlar nedeniyle anneler, çocuklarına sahip çıkmak, çocuklarını terörün kıskacından çekip almak zorundadır.

Biz, analığı yüce bir makam olarak değerlerimizden aldık, anneye saygıyı bu değerlerimizde bulduk ve cenneti de annelerin ayakları altında bulduk. Bak, babanın ayağının altında değil, annenin ayağının altında. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben hep annemin ayağının altını öptüm, Allah rahmet eylesin. Çünkü orada cennetin kokusu var, başka bir dünya var.

Çocuğu dağda olan annelerin de artık teröre karşı devreye girmesinin zamanı gelmiştir. Bingöl'de merhum Hatice Belgin, çocuklarını korumak için nasıl canlı bombanın üzerine atladıysa çocuğu dağda olan annelerin de artık aynı hissiyatla terör örgütüne özellikle seslerini yükseltmelerini istiyorum. Bugün artık Kürt kökenli annelerin de kadınların da erkeklerin de PKK terör örgütünün gerçek yüzünü görmelerini istiyor ve arzuluyorum. 'Çekin elinizi artık çocuklarımızın üzerinden' demelerini bekliyorum.

13 yaşındaki çocukların eline silah veren, onları ölmeye ve öldürmeye gönderen, kendi içinde alçakça, vahşice infazlar gerçekleştiren, çocuklarının gözünün önünde anne öldüren, karnında bebeği ile umut dolu anne katleden bir örgüt, artık bu topraklardan silinip gitmek zorunadır.

Biz, kadına aile içindeki rolü nedeniyle ayrı bir değer veriyoruz. Parlamentoda 46 kadın milletvekiliyle AK Parti diğerlerine fark atmıştır. 2002’de yetişkinlerde okur-yazarlık oranı kadınlarda yüzde 79.9’du, şimdi ise yüzde 88 oldu.”

Bu haber 1,102 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs