En Sıcak Konular

Hakan Şükür: Büyütmeye gerek yok

8 Mart 2012 13:37 tsi
AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, futbol yorumu yapmasıyla ilgili eleştirilere Meclis Başkanlığı'nın son yaptığı açıklamayı hatırlatarak yanıt verdi.

Futbol yorumculuğunun yasal olduğunu söyleyen Şükür, “Daha fazla olayı büyütmeye, anlamsızlaştırmaya, buralara taşımaya gerek yok” dedi.

AKP’li Şükür, TBMM basın koridorunda kadın gazetecilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gül dağıttı. Kadınların önemine dikkat çeken Şükür, “Değerini bilmeyenler için nefs, değerini bilenler için de nefestir kadın; ben öyle düşünüyorum. İnşallah onlara Anadolu'nun her köşesinde gerekli değeri veririz. İnşallah bundan sonra kadınlarımız şiddete maruz kalmadan toplumun en önemli bireyi olduklarını her fırsatta bize hatırlatarak yaşarlar” dedi.

-MECLİS GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTI-

Şükür, futbol yorumculuğu yapması ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:
“Meclisimiz gerekli açıklamayı yaptığı için bundan sonra onun üzerine söylenecek bir söz olmadığını düşünüyorum. O, kişiye ait bir şeydir. Bundan sonra da ben ne desem artık sizlere bağlı bir şey, uzatıp uzatmamak. Artık yapacak bir şey yok. Yani bunun gayet yasal bir şey olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Tabii farklı düşünenler olabilir. Meclisimizin yaptığı en son açıklamayı takip ederseniz, daha fazla olayı büyütmeye, anlamsızlaştırmaya, buralara taşımaya gerek yok."

-KOMİSYON TOPLANTISINDA MAÇ İZLEDİ İDDİASI-

Şükür’e kız çocuklarının okullaşmasını da içeren kanun teklifinin görüşmelerinde maç izlediği yönündeki iddialar hatırlatıldı. Şükür bu iddialarla ilgili de şunları söyledi:

“O gün sabaha kadar komisyon toplantısındaydım. Zaman zaman en çok toplantının içinde bulunan bendim. Hatta bunun söylendiği anda, bunları söyleyenlerin tarafında üç kişi vardı. Ben sadece yemeğe indiğim bir andan, önceden çalışılmış, o gün bir program vardı hatırlarsanız, Pazartesi günüydü. Ben o programa katılmadım. Çünkü yorum yapmayacağım bir maçla ilgili maçı seyretmemin gereği olmadığını düşünüyorum. Programda da yoktum. Bunu medya olarak takip edip yazmanız gerekirken, tweet'ten veya bu tip söylemleri farklı amaçlarla gündeme taşımak hoş değil. Ben öncelikle görevim olan Meclis çatısı altında görevimi yapıyorum. Onun dışında da yorumlarımı yapmaya çalışıyorum. Tabii ki bu kendi tasarrufumuz. Meclisimiz de açıklamasını yapmış. Büyütmenin de farklı hesaplar kollayan kişiler tarafından olduğunu düşünüyorum. Onun için fazla söyleyecek bir şey yok. O gün sabah 04.00'e kadar ben Komisyon toplantısındaydım. Ama açıklama fırsatı bana hiç verilmediği ya da söylediklerim yansıtılmadığı için hep sizlerin istediği gibi veya
birilerinin söylediği gibi... Siz de soruyu soran arkadaş olarak benim bu cevabıma üzülüyorsunuz ama maalesef böyle; sizi üzdüğüm için çok özür dilerim.” 

Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,485 µs