En Sıcak Konular

Kürtçe seçmeli ders mi oluyor?

8 Mart 2012 13:00 tsi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim sisteminde yapılan değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dinçer Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı yönündeki idddialara ilişkin yaptığı açıklamada; Verilmiş açık karar yok, ulusal siyaseti izleriz' dedi.

Bakan Dinçer ayrıca Kılıçdaroğlu'na gönderme yaparak; İstekleri bizim dediğimizi yapın, böyle uzlaşma olur mu? Kademeli eğitimi kabullenirlerse uzattıkları elin anlamı olur. CHP anketi metolojik olarak değer ifade etmiyor.' dedi.

Ardından Bakan Dinçer açıklamalarına şu şekilde devam etti; Ben buradan tekrar kesintisiz eğitime karşı çıkanlara soru sormak istiyorum, bu meselenin İmam Hatip Okulları zorluklarını aşmak yerine dünyanın neresinde 12 yıl kesintisiz eğitim olduğunu göstersinler biz bundan vazgeçelim. Meseleyi, tartışma zeminini rasyonel bir zemine taşımak varken bunu yanlış bilgilerle karıştırmak, çocukların eğitim yaşı üzerinden, kız çocuklarımızın okullaştırılması üzerinden kamuoyunu meşgul etmenin ben hiç bir anlamı olmadığını ifade etmek isterim.

Yeni eğitim sistemi eğitimi 12 yıla çıkarıyor 4+4+4 olarak, ikincisi eğitimi esnekleştiriyor ve kademeleştiriyor, bu Türkiye'nin demokratikleşmesi için yapmamız gereken bir adım zaten, üçüncüsü ise eğitim yaşını bir yaş erkene çekiyor. Bunun yaşında başka bir düzenleme yapmıyor. Okul öncesi eğitim yine devam edecek, biz çocuklarımızın okullaşma oranı için her zaman hedefleri yükseltiyor ve okullaşmayı arttırıyoruz. Bizim stratejilerimizin hiç birinde değişiklik olmadı, sadece itiraz ederek bir tartışmayı yürütmek anlamsız.

Okul öncesi eğitim şuanda hangi stratejiler üzerinden devam ediyorsa o şekilde devam edecek. Eğitim sisteminin yükselmesi için 12 yıla çıkacak eğitim ama katı bir sistem yerine daha esnek bir sistem üzerine çalışma yapıyoruz.

Bakan Dinçer uzlaşma çağrılarına ise şu şekilde cevap verdi; CHP bu konuda ne getiriyorsa kamuoyu ile paylaşsın. Bu zamana kadar sadece kelime olarak uzlaşalımdan öteye gitmedi. 12 saatlik konuşmadan yada görüşmelerden bahsediyoruz, 12 saat konuştular ama ne konuştular bilmiyoruz. Bugüne kadar bir somut adım yok sadece uzlaşma deniliyor buda sistemin geri çekilmesi. Eğitim yaşı 1 yıl öne alınırsa bizde ilköğretim birinci kademede ki eğitim müfredatımızı çocuklarımıza uygun hale getiririz. Dünyanın eğitim konusunda uygulamalarına lütfen bakın, AB ülkelerinde 72 ay bir üst sınırdır, bizde bunu bu hale getiriyoruz. Bizim yaptığımız şey dünya ülkeleri ne yapıyorsa onu yapmaktır' dedi.





Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs