En Sıcak Konular

Birinci 'Ergenekon'da 217. duruşma

8 Mart 2012 12:33 tsi
Birinci ''Ergenekon'' davasının 217'nci duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker, Selçuk Özkan, Fikri Karadağ, Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım ile duruşmalardan men cezası verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Özkan Kurt ise gelmedi.

Duruşmada, ''gizli tanık Dilovası'', özel odadan sesi ve görüntüsü bozuk şekilde duruşma salonuna yansıtılarak dinleniliyor.

''Gizli tanık'', 12 Eylül öncesi ''Devrimci Sol'' örgütünde yer aldığını ve askeri darbe döneminde çeşitli cezaevlerinde yattığını hatırlatarak, 12 Eylül 1980 öncesi ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

12 Eylül askeri darbesi döneminde MHP yönetimi ve ülkücü gençlerin de hapiste yattığını söyleyen tanık, ''Alparslan Türkeş yargılandığında mahkeme heyetine 'Biz zindandayız ama bizim fikrimiz iktidarda' demişti. Çok önemli bir mesajdır bu. Kullanılmış olmanın göstergesidir. Keşke Türkeş bu söylediğinin altını doldurabilseydi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, bu cümlenin altını en iyi dolduran insandı. Bunun bedelini de şüpheli bir kaza sonucu hayatıyla ödemiştir'' dedi.

''Gizli tanık'', Dev-Sol örgütünün Dilovası Motorlu Taşıtlar Kooperatifi ile irtibata geçişini de şöyle anlattı:

''Dev-Sol, 1992 yılında Zeynel Özarslan kanalıyla kooperatifle bağlantıya geçirildi. Ben de örgüt adına Gebze'de para toplardım. Kooperatif o zamanlar rantın, paranın döndüğü yerdi. Bu kooperatife gemiden gelen mallar, kamyon ve tırlarla karadaki depolara taşınıyordu. Burada gümrük muhafaza görevlileri olmasına rağmen kaçak malların girişine göz yumuluyordu.

Kooperatife, dönemin Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı Veli Küçük ve bazı subaylar da gelip gidiyordu ve bu yapılanlardan Veli Küçük'ün haberi vardı. Küçük'ün, yapılan işlerde bir ortaklığı yoktu, ancak bir pay aldıklarını biliyorum.''

''Gizli tanık''ın beyanları üzerine tutuklu sanık Veli Küçük, oturduğu yerden ''Biri yazmış eline vermiş okuyor'' dedi. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Hüseyin Özese ''Böyle bir şikayetiniz varsa dilekçeyle sunarsınız'' karşılığını verdi.

Dilovası Motorlu Taşıtlar Kooperatifindeki çıkar çatışmalarının, polis ve jandarmaya verilen rüşvetlerin aleni bir şekilde yapıldığını iddia eden ''Gizli tanık'', buna rağmen emniyet güçlerinin duruma müdahale etmediklerini öne sürdü.

''Gizli tanık'', 1994 yılında cezaevine girdiğini belirterek, cezaevinden çıktıktan sonra da örgütle ilişkilerini sürdürdüğünü ve söz konusu kooperatife eskisi gibi olmasa da uğradığını ifade etti.

Duruşmaya, ''Gizli tanık Dilovası''nın beyanlarının alınmasıyla devam ediliyor.

aa


Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,052 µs