En Sıcak Konular

Porter: TL en güçlü paralardan birisi

8 Mart 2012 11:28 tsi
Kanada'nın önde gelen bankalarından Montreal Bankası (Bank Of Montreal) Başekonomisti Douglas Porter, Türk Lirası'nın dünyadaki güçlü paralardan birisi olduğunu söyledi.

Amerikan ekonomisinin yakın gelecekte düzelmesini beklemediğini anlatan Porter, Kanada'nın yatırım için ideal bir ülke olduğunu kaydetti.

Kanada-Türkiye Ticaret Odası'nın Toronto'daki merkezinde düzenlenen konferansa, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Ali Rıza Güney, Ticaret Ataşesi Mehmet Tan ve Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Kanada Temsilcisi Murat Özdemir'in yanı sıra Filipinler, Endonezya, Çin, Makedonya, Malezya, Trinidad-Tobago, Japonya ve Avustralya'nın Toronto konsolosları ve ticaret ataşeleri, oda üyeleri ve iş çevreleri katıldı.

Douglas Porter, ''Zorlukların İçindeki Fırsatlar'' konulu konferansında, ABD ekonomisinin, 2009'da Barack Obama'nın başkan seçildiği dönemdeki halinden daha iyi olmasına rağmen, bu durumun sadece Obama'nın seçim kampanyasında işine yarayacağını anlattı.

ABD ekonomisinin yakın bir gelecekte düzelmesini beklemediklerini anlatan Porter, buna karşın Kanada ekonomisinin son derece sağlıklı olduğunu ifade etti. ''Kanada yatırım için ideal ülke'' diyen Porter, madencilik, tarım ve finans sektörlerinin en avantajlı yatırım alanları olduğuna işaret etti.

Avrupa'daki sorunlu ekonomilerin, global ekonomiyi tehdit eden en önemli husus olduğunu hatırlatan Douglas Porter, Türkiye'nin yıllık yüzde 10'u geçen enflasyona rağmen büyüyen bir ekonomiye ve güçlü Türk Lirası'na sahip olduğunu anlattı.

Yatırımcılar için en önemli göstergelerden birisi olan faizlerin, Kanada'da uzun zamandır yüzde 1'de seyrettiğini söyleyen Porter, ekonomi yönetiminin bu oranı önümüzdeki 5 yılda sabit tutmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
 
aa


Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs