En Sıcak Konular

PKK'nın kanlı Nevruz planı

8 Mart 2012 08:13 tsi
PKK'nın kanlı Nevruz planı Terör örgütü PKK’nın bahar bayramını kana bulamayı amaçladığı ortaya çıktı.

Polis üst düzey örgüt yöneticilerinin İstanbul’a gelmesi üzerine harekete geçti. Sıkı takip sonuç verdi. Dün iki ilçede kazı çalışması yapıldı. Bayrampaşa'da üst düzey PKK’lı yöneticiler tarafından saklandığı belirlenen 15 kg. plastik patlayıcı bulundu. Bir süre önce de Olimpiyat Stadı’nın yanındaki alandan 7 kg C4 çıkarılmıştı.
 
Türkiye, bir kez daha büyük bir facianın eşiğinden döndü. 21 Mart’ta bahar bayramı olarak kutlanacak Nevruz’u kana bulamak için İstanbul’un en işlek yerlerine patlayıcı yerleştirildiği ortaya çıktı. Terörle Mücadele polisinin Bayrampaşa Belediyesi sınırları içinde yaptığı aramada, siyah bir poşet içinde, yaklaşık 15 kilogram plastik patlayıcı bulundu. Bombaların üst düzey PKK yöneticileri tarafından saklandığı öğrenildi. Sarıyer’de de Demirciköy Mezarlığı’nda kazı çalışması yapıldı. Bombalarla bağlantısı olduğu iddiasıyla 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KAOS ÇIKARMAK İÇİN

Terörle Mücadele polisi, uzun bir çalışma sonucu elde edilen istihbarat sayesinde İstanbul’a eyleme gelen üst düzey örgüt yöneticilerini teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan incelemelerde çalışmanın ardından metropollerde kullanılması planlanan mühimmata el konuldu. Teröristlerin ele geçirilen patlayıcıları Nevruz bayramında kaos çıkarmak için kullanacakları iddia edildi. İstanbul’da, terör örgütü KCK’ya yönelik operasyonlar çerçevesinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun hemen yanındaki ağaçlık alanda yapılan kazı çalışmasında terör örgütü tarafından sansasyonel eylemlerde kullanılacağı öğrenilen yaklaşık 7 kilogram patlayıcı ile 2 adet fünye bulunmuştu. Bulunan patlayıcının A-4 ve C4 türü plastik patlayıcı olduğu ortaya çıkmıştı.

4 AYRI NOKTA KAZILDI

KCK soruşturması kapsamında polis Bayrampaşa, TEM otoyolu kenarında Otogar yolu üzerindeki boş arazide 4 ayrı noktada bomba uzmanı köpekler ve dedektörlerle tespit edilen noktaları kazdı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışma sonucunda siyah poşete sarılı bir kutu buldu. Alanda bir çadır kuruldu ve kutu bu çadırın içinde incelemeye alındı. Yapılan incelemede mühimmatın plastik patlayıcı olduğu belirlendi. Siyah poşete sarılı ve bir kutu içinde olduğu öğrenilen patlayıcının türünün C4 olduğu üzerinde duruluyor. İstanbul’da ikinci kazı çalışması Sarıyer İlçesi Demirciköy Mezarlığı’nda yapıldı. Yakalanan bazı PKK’lıların ifadeleri doğrultusunda, gerçekleştirilen çalışmada belirlenen bölgeyi güvenlik şeridine alan polis, ardından kazıya başladı. Kazıya görgü şahidi olduğu belirtilen bir kadın ile bir çocuğun da katıldığı belirtildi. Bombaların bulunması, deşifre olan görüşmede, MİT eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in, terör örgütü üyelerine, “Metropolleri bombalarla doldurduğunuzu biliyoruz” demesini akıllara getirdi.

PATLASAYDI 7 ŞiDDETiNDE DEPREM OLACAKTI
 
15 kilogram A4 plastik patlayıcının Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sokulduğu belirlendi. 15 kg. A-4 plastik patlayıcının, patlaması durumunda 500 metrelik alanda 7 şiddetinde deprem etkisi oluşturacağı belirtildi. A-4’ün şiddetli bir patlayıcı olduğunu vurgulayan yetkililer, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezini yıkabilecek güce sahip olduğuna işaret etti. Ayrıca bir el bombası içerisinde 60 gr A4 patlayıcı olduğu öğrenilirken, bir el bombasının 25 metre çapında ölümcül, 50 metre civarında ise ölümlü ve yaralamaya sebebiyet verdiği kaydediliyor. Bulunan A4 patlayıcının 250 el bombası gücünde olduğu tespit edildi.

BOMBA TİMİNE FİLM GİBİ OPERASYON
 

Bulunan bombalarla ilgili İstanbul polisinin nefes kesen bir operasyona imza attığı ortaya çıktı. İstanbul'a polise yönelik sansasyonel eylem için geldiği tespit dilen üst düzey bir KCK'lı teröristin takibe alındığı öğrenildi. Eylemcinin attığı her adımı izleyen ve kaydeden polis, barındığı yerleri, gezdiği noktaları tek tek belirledi. 40 ayrı ekibin görev aldığı operasyonda İstihbarat ve terör polisinin bir haftadır izinlerinin kaldırıldığı ve bütün polislerin 24 saat esasına göre görev yaptığı öğrenildi. Operasyon bilgisinin sızmaması ve başarıyla sonuçlandırılması için üst düzey güvenlik önlemleri alınırken personelin bir hafta boyunca evlerine gitmediği kaydedildi.
 
TRAFİK IŞIKLARINI DEĞİŞTİRDİLER
 

Takip timlerinin görev sırasında ani gelişebilecek olaylara müdahale etme becerisi olan personel arasından seçildiği ve trafik güzergahını değiştirme, mekanları tahliye etme ve vur emri dahil özel yetkilerle donatıldığı ifade edildi. Polisin, eylemcinin rotasını kontrol etmek için güzergahlarda zaman zaman sahte trafik yoğunluğu oluşturduğu, trafik ışıklarına bile anlık müdahalelerde bulunduğu kaydedildi. MOBESE kameralarının da online hizmet verdiği takip sırasında herhangi bir ani duruma karşı tam teşekküllü Özel Harekat timlerinin hazır bulundurulduğu belirtildi.

CANLI BOMBAYA ANLIK ANALİZ

Teröristlerin takibinin bir merkezden kontrol edilebilmesi için İstanbul Emniyeti'nde, komuta merkezinin kurulduğu ve bütün bilgilerin burada toplandığı öğrenildi. Canlı bomba takibi tecrübesine sahip uzman istihbaratçıların, teröristin jest ve mimiklerini anlık olarak analiz ederek operasyon düğmesine basma kararı verdiği aktarıldı.
 
Adresleri böyle bulundu
 
Gözaltına alınan 5 kişiden biri olan Musa kod adlı teröristin üzerinden sahte kimlik çıktığı öğrenildi. Ardından teröriste yardım yataklık yaptığı belirtilen B.Ş. ve Ş.Y. isimli iki kişi daha gözaltına alındı. Musa kod adlı teröristin ifadesi üzerine gezdiği yerleri analiz eden polis, dün İstanbul'da iki ayrı noktada kazı çalışması gerçekleştirdi. Eylemci teröristin İstanbul ve Kocaeli Gebze'de barındığı adreslerde de arama yapıldı.
 
bugün


Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,898 µs