En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Kadınların özgürlükleri kısıtlanamaz

7 Mart 2012 22:42 tsi
Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, kadınların ayrımcılığa uğramalarının, baskı altına alınmalarının ve özgürlüklerinin kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyayı kadınların şekillendirdiğini belirterek, haksızlığa isyan eden kadınların rejimlerin değişmesine öncülük yaptıklarını, Arap baharında isyancıların ön saflarında kadınların bulunduğunu ifade etti.
 
Toplumun büyük bölümünü acımasızca sömüren sistemlerin hala devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, sömürülen kesiminin kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu belirtti.
 
Kadınların hala toplumun her alanında haklarını tam olarak almadıklarını dile getiren Kurtulmuş, kadınların aile içindeki konumlarının da gittikçe zayıfladığına dikkati çekti.
 
Numan Kurtulmuş, iş ve eğitim hayatındaki kadın ayrımcılığının, kadınların yoksullaşmasının en önemli sebeplerinden biri olduğunun altını çizdi.
 
Kadınların, eğitim haklarının başlarını örttükleri için ellerinden alındığını ve çalışamadıklarını savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
 
''Kadınlar, toplumda, ailede, iş hayatında, politikada sosyal hayatın her evresinde erkeklerle aynı haklara sahip olmalıdır. Kadınların ayrımcılığa uğramaları, baskı altına alınmaları, özgürlüklerinin kısıtlanması kabul edilemez. Kendi hayatlarıyla ilgili konularda kendi kararlarını özgürce vermeleri için gerekli imkanlar sağlanır. Kadınlara karşı uygulanan aile içi şiddet, toplumda, işyerinde sosyal hayatta karşılaştıkları taciz, namus ve töre cinayetlerinin sona erdirilmesi için özel önlemler alınır.
 
Kadınlara başlarının açık ya da örtülü olması nedeniyle farklı muamele uygulanması kabul edilemez. İbadet edene karşı ayrımcılık yapılamaz. Kadınların istedikleri giyim tarzıyla özgürce öğrenim, çalışma, sosyal ve politik hayatlarını sürdürmeleri sağlanmalı ve keyfi ayrımcılık gerçekleştirenler hakkında işlem yapılmalıdır.''

aa


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,265 µs