En Sıcak Konular

SPK'nın beklenti anketi

7 Mart 2012 20:47 tsi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) beklenti anketine göre, önümüzdeki ay dolar ve avroda herhangi bir değişim yaşanmayacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı, sırasıyla yüzde 59 ve yüzde 56 oldu.

SPK Araştırma Dairesi tarafından hazırlanan sermaye piyasası beklenti anketi şubat ayı sonuçlarına göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin önümüzdeki ay değişim beklemeyen katılımcıların oranı yüzde 62 olurken, katılımcıların yüzde 23'ü önümüzdeki ay faiz oranında düşüş bekliyor. ABD dolarına ilişkin katılımcıların yüzde 59'u önümüzdeki ay değişim beklemezken, düşüş bekleyenlerin oranı yüzde 26, artış bekleyenlerin oranı ise yüzde 16 oldu.

Avroya ilişkin beklentiler bir önceki dönem anket sonuçlarıyla paralellik gösterdi. Buna göre, önümüzdeki ay avroda bir değişim yaşanmayacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı yüzde 56 olurken, düşüş bekleyen katılımcıların oranı yüzde 29, artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 15 olarak gerçekleşti.

İMKB-100 endeksine ilişkin aylık dönemde katılımcıların yüzde 45'i değişim yaşanmayacağı yönünde görüş bildirirken, bir önceki dönem anket sonuçlarında yüzde 25 olan artış bekleyen katılımcıların oranı bu ay yüzde 36 olarak gerçekleşti. Artış bekleyen katılımcıların oranı 6 aylık dönem için yüzde 46 olurken, yıllık dönem için yüzde 63'e ulaştı.

Halka açılacak şirket sayısına ilişkin katılımcıların yüzde 66'sı önümüzdeki ay değişim beklemediği yönünde görüş belirtti. 6 aylık ve yıllık dönemler için artış beklentisi hakimiyet kazandı ve bu yönde görüş bildirenlerin oranı, sırasıyla yüzde 53 ve yüzde 70 olarak gerçekleşti.

Yabancı yatırımcı konusunda katılımcıların yüzde 58 ile çoğunluğu önümüzdeki ay değişim beklemediği yönünde görüş bildirdi. 6 aylık ve yıllık beklentilerde aynı yönde görüş bildirenlerin oranı, sırasıyla yüzde 41 ve yüzde 23'e düştü. Artış beklentisi 6 aylık ve yıllık beklentilerde sırasıyla yüzde 47 ve yüzde 66 ile hakimiyet kazandı.


 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs