En Sıcak Konular

Diyarbakır'da meçhul patlama

7 Mart 2012 20:07 tsi
Diyarbakır'da sesi duyulan patlamanın yeri tespit edilemedi. Gazeteciler, ısrarlı sorulara, "cemre toğrağa düştü" espirisiyle yanıt verdi.

Diyarbakır'da bugün saat 10.30 sularında büyük bir patlama sesi duyuldu. İlk etapta sesin Diyarbakır Adliyesi'nin yakınlarındaki askeri lojmanlarda meydana geldiği 155 Polis İmdat hattına bildirildi. İrtibata geçilen askeri yetkililer ise patlama sesini duyduklarını ancak patlamanın lojmanlarda meydana gelmediğini polise bildirdi.

Diyarbakır Silvan Karayolu'nun 15. kilometresi üzerinde bulunan Ali Gaffar Meslek Yüksekokulu, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Polis Hava Filo Şube Müdürlüğü yetkilileri ise patlamanın karşılarındaki Karaçalı Bölgesi'nde meydana geldiğini bildirdi. Özel Harekat timleri olaydan sonra zırhlı araçlarla Diyarbakır Buğday Pazarı'nın arkasındaki boş alanda araştırma yaparken, UH-1 tipi askeri helikopterden bölgeyi havadan taraması yönünde yardım istendi. Buğday pazarında bulanan esnaf, patlamanın çok şiddetli olduğunu, sesin yaydığı basınç nedeniyle yere düştüklerini söyledi.

Bir süre bölgeyi tarayan askeri helikopter, daha sonra iniş yaparken, bölgeye Jandarma ve Polis terörle mücadele ekipleri sevk edildi. Ekipler zırhlı araçlarla Karaçalı bölgesindeki köylerde arama yaparken, polis helikopteri de havadan destek verdi.

Ancak tüm aramalara rağmen patlamanın kaynağı ve yeri bulunamadı.

"CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ"

Sosyal paylaşım sitelerinde ise gazeteciler, patlamayla ilgili yüzlerce soruya maruz kaldı. Gazeteciler, yapılan araştırmalara rağmen kaynağın bulunamadığını ifade etmesine rağmen, yoğun sorularla karşılaşınca, "Cemre toprağa düştü" esprisi yaptı. Espri kent genelinde ve sosyal medyada kısa sürede yayılarak günün konusu oldu.

haberturk

Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,035 µs