En Sıcak Konular

ABD Suriye'yi 'gerekirse' vurur

7 Mart 2012 17:17 tsi
ABD Suriye'yi 'gerekirse' vurur ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, ABD'nin Suriye'de krizi önlemek için potansiyel bir askeri eylem planını gözden geçirdiğini söyledi.

Panetta müdahale için muhalefet ve uluslararası desteğin yeterli olmadığını da belirtti.

Panetta, Senato'daki Silahlı Hizmetler Komitesi için hazırladığı ifadede, "Biz, Suriye halkını korumak, şiddete son vermek, ve bölgesel istikrarı sağlamaya yönelik çabaları desteklemek için gerekirse potansiyel askeri seçenekler de dahil olmak üzere uluslararası ortaklarımız ile alınabilecek tüm ek adımları gözden geçiriyoruz" dedi.

ABD Savunma Bakanı, "gelecekte bir eylemi gözardı etmesek de, şu anda bir askeri müdahale yerine diplomatik ve siyasi yaklaşımlar üzerinde duruluyor" ifadesini kullandı.

ABD'de 2008 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin adayı olan Arizona Senatörü McCain, ABD Başkanı Barack Obama'yı, Suriye Devlet Başkanı
Beşşar Esad ve kendi halkına karşı uyguladığı şiddete karşı çok yumuşak kalmakla eleştirmiş, Esad güçlerine karşı hava saldırısı çağrısında bulunmuştu.

Suriye'ye karşı askeri adım atmanın zamanının geldiğini ve ABD'nin doğrudan bir askeri eyleme öncülük etmesi gerektiğini savunan McCain, ''Başkan Obama, Esad'ın başladığı işi bitirmesine hiçbir şartta izin verilmeyeceğini çok net olarak ilan etmeli'' ifadesini kullandı.

Başkan Barack Obama ise, Suriye'ye bir askerî operasyon düzenlemelerinin söz konusu olmadığını söyledi, Esad'ın devrileceğini ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin bunu müttefikleriyle işbirliği içinde Suriye'yi siyasî ve ekonomik olarak tecrit ederek yapacağını belirtti.

Obama, ülkesinin Suriye'ye tek başına bir askerî operasyon düzenlemesinin hata olacağını belirtti ve bunun, kimi çevrelerin savunduğunun aksine, soruna kolay bir çözüm olmayacağını savundu.

Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs