En Sıcak Konular

Bağış: Arap Baharı birilerin kışı olmasın

7 Mart 2012 16:44 tsi
Bağış: Arap Baharı birilerin kışı olmasın Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosu'ndan dünyaya seslenerek 'Arap Baharı birilerin kışı olmasınşeklinde konuştu.

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avrupa Parlamentosu'nda "Doğu-Batı Buluşması, Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye" konulu bir konferans düzenledi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış burada yaptığı konuşmada Arap dünyasında esen yeni rüzgarın Avrupa'nın başkentinde tartışılıyor olmasının çok önemli olduğunu vurgu yaparak milletin iradesinin iktidar olma çabasını desteklediklerini kaydetti.

Bağış, Suriye'de Esed rejimini eleştirirken 'Yaşananların hesabı mutlaka sorulacaktır.' dedi. Sözlerini 'Akan insan kanıdır. Bu vahşet dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Uluslararası kamuyu bu vahşetin son bulması için Türkiye ile işbirliği için çaba sarf etmek zorunda. Suriye halkı yalnız değil. Bizim akrabalık bağımız var. Orada yaşanan bizim de acımızdır. Uluslararası camianın yardımını çok önemsiyoruz. Bazı ülkeler Suriye'ye duyarsız kalıyor. Avrupa Parlamentosu'nda dünya vicdanına sesleniyorum.' şeklinde sürdüren Bağış, Filistin konusunda da değindi. Egemen Bağış, 'Filistin sorunu çözülmezse Arap Baharı birilerin kışı olabilir. Bizim dünya Musevilerle sorunumuz yok. İsrail'in bugünkü yönetimi bölgede huzursuzluğa neden oluyor. Bölgede barışın karşılıklı diyalogla sağlaması düşüncesini hala koruyoruz.' dedi.

BM ÖNÜNE FİLİSTİN BAYRAĞI ÇEKİLMELİ

AB'nin Ortadoğu barışında aktif rol oynaması gerektiğini savunana Egemen Bağış, 'Biz bu rolü AB ile birlikte oynamak istiyoruz. AB bir barış projesidir. BM önüne Filistin bayrağı çekmenin vakti geldi. Bu, tüm Ortadağu'ya barış ve kardeşlik anlayışını temsil ederken, yaşanan baharın kalıcı olmasına da vesile olacaktır.' şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise MÜSİAD'ın kurulduğu yıllarda işadamlarına yönelik tek bir kuruluşun olduğunu ve bunun da Türkiye'nin tamamını kapsamadığını söyleyerek, 'Türkiye'nin genelindeki potansiyeli çıkartmaya çalıştık. Son 10 yıldaki ekonomik gelişmenin altında siyasi istikrar yatıyor. Basit bir denklemin sonucudur bu. İktidarlar gücünü halktan almalı ve bu gücü halkın talepleri doğrultusunda kullanmalı. Halk tarafından meşru görülmeyen rejimler uzun süreli ayakta duramaz.' dedi.

Kaynak: Cihan


Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs