En Sıcak Konular

Kadına şiddet tasarısı genel kurulda

7 Mart 2012 15:33 tsi
Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Meclis Genel Kurulu’nda, medeni durumuna bakılmaksızın kadına şiddet uygulayanlara teknik takibi öngören ve şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenleyen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine başlandı.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ı eleştirerek, “Bin 400 yıl önce sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed bile eleştirilebiliyordu. Ama bugünün muhteremlerinin hiçbir eleştiriye tahammülleri yoktur. Sayın Sağlam dün beni konuşturmadı. Sayın Sağlam sadece AKP’lilere sağlam duruyor. Muhalefete ise sağlam davranmıyor. Sayın Sağlam Genel Kurul’u AKP’nin telkinleri ile yönetiyor. TBMM, AKP’nin çiftliği değildir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, medeni durumuna bakılmaksızın kadına şiddet uygulayanlara teknik takibi öngören ve şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenleyen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine başlandı.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı.

Genel Kurul’da, gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, “Bir hukuk garabetine parmak basmak üzerine söz aldım. Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman erbaş olarak görev yapıyor iken bu görevinden ayrılıp diğer kamu kurumlarında görev yapan arkadaşlarımız bugünkü konuşmanın konusu” dedi.

Çıkan kanunla istifa etmiş binlerce uzman erbaşın kamu kurumlarına dilekçe vererek görev almak istediklerini ilettiğini ifade eden Korkmaz, “Sağlık Bakanlığı da bu kurumlardan biriydi. Sağlık Bakanlığınca uzman erbaşlar için ayrılan 100 kişilik kontenjan ikinci dönem açıktan atama kurasına bu arkadaşlar müracaatları yaptı. Devlet Personel Başkanlığı bu atamaya karşı çıktı. Atanan toplam 243 kişi içinden uzman erbaş kontenjanına müracaatta bulunan TSK mensupları seçilerek bir kenara ayrılıp diğerleri görevlerine başlatıldı” diye konuştu.

-SAĞLIK BAKANI YANIT VERDİ-

MHP’li Korkmaz’a yanıt veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Konu belli ki çözülmesi aslında arzulanan bir konu ve bir hukuki problem haline gelmiş. Sonuçta bizde zaman zaman hukukun uygulamalarından şikayet ettik, ediyoruz. Devlet Personel’den sorumlu bakanımızla görüşerek ‘konuya bir çözüm bulabilir miyiz, nasıl çözüm bulabiliriz?’ bu konuşmadan sonra üzerinde çalışacağım. Ama hukukun verdiği kararlara uymak durumundayız. Danıştay’ın verdiği kararlara idarenin uyması gerekiyor. İdare uymazsa idare hakkında soruşturma açılıyor” dedi.

-CHP’Lİ ÖZKES: "MECLİS AKP’NİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL"-

Genel Kurul’da gündem dışı konuşmaların ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Genel Kurul’un dün yapılan oturumunda yaşananları hatırlatarak Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ı eleştirdi.

“Bin 400 yıl önce sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed bile eleştirilebiliyordu. Ama bugünün muhteremlerinin hiçbir eleştiriye tahammülleri yoktur. Sayın Sağlam dün beni konuşturmadı. Sayın Sağlam sadece AKP’lilere sağlam duruyor. Muhalefete ise sağlam davranmıyor. Sayın Sağlam Genel Kurul’u AKP’nin telkinleri ile yönetiyor. TBMM, AKP’nin çiftliği değildir. AKP’nin baskılarıyla beni konuşturmayan Sayın Sağlam’ı kınıyorum” dedi.

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’da, “Dün karşılıklı Sayın Bakan ile görüşmeleriniz oldu. O zabıtlarda sizin sözleriniz ve Sayın Bakan’ın sözleri arasında keskinlik bakımından siz galiptiniz, o kanaate vardığım için size söz vermedim. İlgili maddeye göre de buna yetkim var. Meclis’i tarafsız yönetiyorum ve böyle iddia ediyorum” dedi.

Genel Kurul'da gündem dışı konuşmaların ardından Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine geçildi.

Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,297 µs