En Sıcak Konular

Gül: Pozantı gibi olayların üstü kapatılmıyor

7 Mart 2012 15:21 tsi
Gül: Pozantı gibi olayların üstü kapatılmıyor Cumhurbaşkanı Gül, eski yıllarda Pozantı gibi olayların daha fazla olduğunu belirterek, “Ama orda kalıyordu, üstü kapatılıyordu, hesaplar sorulmuyordu, tedbirler alınmıyordu.

Bu yine Türkiye’nin en önemli yüzlerinden biridir şeffaf hale gelinmesi. Yani her şey artık herkes tarafından takip edilebiliyor, yazılabiliyor, gösterilebiliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Pozantı Cezaevi'nde yatan çocuklara uygulanan işkence ve kötü muamele gibi olayların eski yıllarda daha fazla olduğu belirterek, “Ama orda kalıyordu, üstü kapatılıyordu, hesaplar sorulmuyordu, tedbirler alınmıyordu. Bu yine Türkiye’nin en önemli yüzlerinden biridir şeffaf hale gelinmesi. Yani her şey artık herkes tarafından takip edilebiliyor, yazılabiliyor, gösterilebiliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyarette bulunacağı Tunus’a hareketinden önce Esenboğa Hava Alanı’nda ziyarete ilişkin bilgi verdi ve gazetecilerin güncel konularla ilgili sorularını yanıtladı.

Abdullah Gül, Pozantı’dan Sincan Cezaevi'ne gönderilen bazı çocukların yer olmadığı için yetişkin cezaevinde kaldığı iddialarına yönelik bir soruya, “Türkiye’nin demokratik ve hukuk nizamı ülkeyi çok şeffaf hale getirmiştir. Dolayısıyla herhangi bir yanlışlık, herhangi bir aksama, herhangi bir kötü manzara söz konusu olursa bunlar artık saklanmıyor. Bunlar hemen ortaya çıkıyor ve bunlarla ilgili de gerekli soruşturmalar açılıyor, tedbirler alınıyor bu çerçeve içinde bakmak lazım” yanıtını verdi. Gül şöyle devam etti:

“Belki çok eski yıllarda bu tip olaylar daha fazla oluyordu ama orda kalıyordu üstü kapatılıyordu hesaplar sorulmuyordu, tedbirler alınmıyordu. Bu yine Türkiye’nin en önemli yüzlerinden biridir şeffaf hale gelinmesi yani her şey artık herkes tarafından takip edilebiliyor, yazılabiliyor, gösterilebiliyor.”

Gül ayrıca, yanlışlar ve denetleme mekanizmasının bu şekilde otomatik olarak devreye girdiğini belirterek, üzücü olan bu olayda ilgililerin ve bakanlığın soruşturmalar açtığını, tedbirler aldığını ifade etti.

-“SURİYE’NİN SUNULAN TEKLİFLERİ KABUL ETMESİ EN İYİ YOL”-

Suriye konusunda Türkiye’nin ne tür adımlar atacağına yönelik bir soruya ise Gül, “Ülkeler içerisindeki olaylar belli boyutu aştıktan sonra ülke meselesi olmaktan çıkar, bütün insanlığın ve uluslararası toplumun meselesi haline gelir. Suriye’de maalesef bu boyuta ulaşmıştır” diyerek Türkiye’nin Suriye’de istikrar ve huzur istediğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye’yi yönetenlerin bir tercih yapması gerektiğini de hatırlatarak, “Gittikleri yol kesinlikle çıkmazdır sonu çok daha karanlıktır. O bakımdan uluslararası camianın gayretlerine muhakkak ki kulak vermeleri gerekir” dedi.

Suriye’nin birçok temaslar çerçevesinde sunulan teklifleri kendi çıkarları için ve Suriye Devleti için muhakkak kabul etmesinin en iyi yol olduğunu ifade etti.

-“TERÖR ÖRGÜTÜ HİÇBİR ZAMAN BAŞARILI OLAMAYACAK”-

Abdullah Gül, KCK çerçevesinde terörle mücadele konusunda Türkiye’nin alacağı tedbirlere ilişkin bir soruya ise, “Terörle mücadele konusunda bütün herkes bilsin ki güvenlik güçlerimiz en etkin mücadeleyi veriyorlar ve her türlü imkanlarını kullanarak en etkin mücadeleyi veriyorlar. Dolayısıyla terör örgütü hangi metodları yaparsa yapsın hangi metodları kullanırsa kullansın güvenlik güçlerimizin hepsi teyakkuzda hepsi her şeyin farkında ve hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır” yanıtını verdi.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,710 µs