En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül, Tunus'a gitti

7 Mart 2012 14:57 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü hangi metotları kullanırsa kullansın güvenlik güçlerinin teyakkuzda ve her şeyin farkında olduğunu bildirdi.



Gül, Tunus'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, çocuk cezaevlerine ilişkin iddiaların hatırlatılması ve durumu değerlendirmesinin istenmesine üzerine Türkiye'deki demokrasi ve hukuk düzeninin ülkeyi şeffaf hale getirdiğini belirterek, herhangi bir yanlışlık, aksama ya da kötü bir manzara söz konusu olduğunda bunların saklanmadığını, hemen ortaya çıktığını, soruşturmalar açıldığını ve tedbirler alındığını vurguladı.

Eski yıllarda da bu tür olayların yaşanmış olabileceğine işaret eden Gül, ''Bunlar orada kalıyordu, üstü kapatılıyordu, hesaplar sorulmuyordu, tedbirler alınmıyordu. Bu, yeni Türkiye'nin en önemli yüzlerinden birisidir, şeffaf hale gelmesi. Her şey artık herkes tarafından takip edilebiliyor, yazılabiliyor, çizilebiliyor, gösterilebiliyor yanlışlar. Bir denetleme mekanizması bu şekilde otomatik olarak devreye girmiş oluyor. Maalesef üzücü olayları da hepimiz gördük. Hemen gördüğümüz gibi ilgililer, bakanlık bununla ilgili teşebbüse geçti, soruşturmalar açtı, tedbirler aldı''' diye konuştu.

Bir basın mensubunun gelinen noktada Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerinin nasıl ilerleyeceğine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, ülkeler içindeki olayların belirli boyutu aştıktan sonra ülke meselesi olmaktan çıktığını, insanlığın ve uluslararası toplumun meselesi haline geldiğini belirtti. Suriye'deki olayların bu boyuta ulaştığını, her gün çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Gül, şöyle devam etti:

''Daha önce açıkladığımız gibi, artık Suriye'deki yönetimine hiçbir güvenimiz kalmamıştır. Biz komşumuzda istikrar, huzur isteriz şüphesiz ki. İstikrar ve huzur da artık bugün, baskıcı, otoriter rejimlerle gerçekleşmiyor, o dönemler bitti. Onun için ben geçenlerde de açıkladım, Suriye'yi şu anda yönetenlerin, tercihi muhakkak yapmaları gerekir. Girdikleri, gittikleri yol kesinlikle çıkmazdır, sonu çok daha karanlıktır, hüsrandır.

O bakımdan uluslararası camianın gayretlerine muhakkak ki kulak vermeleri gerekir. Arap Ligi ve Türkiye arasındaki dayanışmayı da biliyorsunuz, beraber çalışma ortamını. Bu çerçeve içerisinde bu ısrarlarından vazgeçmeleri gerekir. Öne sürülen bazı formüller var biliyorsunuz, bunlara bugün 'evet' demezlerse ileride her şey için çok daha geç olacak. Bugün nasıl her şey geç olduysa bundan 6 ay önce yapacağı şeyleri yapmayıp da bugün yaptığında 'bunların vakti geçti, çok geç, çok az' deniyorsa, çok yakın zamanda bugünkü durum da çok aranır hale gelir yönetim açısından. Onun için kendileri birçok temaslar çerçevesinde sunulan teklifler var, onları muhakkak ki kabul etmeleri kendi çıkarları için de Suriye halkı, Suriye devleti için de en iyi yoldur.''

-''Güvenlik güçleri teyakkuzda''-

Cumhurbaşkanı Gül, terör örgütünün yeni stratejiler geliştirdiğinin belirtilerek, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin nasıl tavır alacağının sorulması üzerine ''Terörle mücadelede herkes emin olsun ki güvenlik birimlerimiz en etkin mücadeleyi veriyorlar. Her türlü imkanlarını kullanarak en etkin mücadeleyi veriyorlar. Dolayısıyla terör örgütü hangi metotları kullanırsa kullansın, güvenlik güçlerimizin hepsi teyakkuzda hepsi her şeyin farkında, hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır'' yanıtını verdi.

Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs