En Sıcak Konular

Kızıl Ordu'dan kadınlara özel mehterli konser

7 Mart 2012 14:56 tsi
Rusya'da Türk-Rus Kültür Merkezi ve Moskova Belediyesi Kamu Organizasyonlar Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kızıl Ordu konser verdi. Salonu dolduran Türk ve Rus bayanlar, Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Ak



Rusya'nın ünlü parçalarını seslendiren koroya, dans grubu denizci ve Kozak halk oyunları ile eşlik etti. Barışa ve gülümseye davet eden minik sanatçılar da büyük beğeni ile izlendi.

Programı Rus ve Türk hanımları kutlamak ve kaynaştırmak amacı ile düzenlendiğini belirten Türk-Rus Kültür Merkezi Genel Müdürü Arif Asalıoğlu, "Programa toplumun her kesiminden davetliler katıldı. Ayrıca Türk mutfağına karşı olan ilginin de oldukça yüksek olduğunu bildiğimiz için, misafirlerimize güzel ikramlar hazırladık. Program sonunda programa gelen tüm bayanlara sürpriz hediyeler verildi." şeklinde konuştu.

Etkinlik organizatörlerinden Moskova Belediyesi Kamu Organizasyonlar Merkezi İcra Müdürü İrina Koraleva gecenin beklediğinden çok daha güzel geçtiğini söyledi. Korelava, "Kadınlar özel varlıklar. Dostluk yapmaya eğilimli. Bu güzel, ilkbahar bayramında Rus kadınlarını Türk kadınları ile tanıştırmak ve geleneklerini, bilgilerini, tecrübelerini paylaşmalarını istedik. Umarım bu ilişki daha da ilerleyecek, ve her iki toplumun kadınları için güzel meyveler verecek" dedi.

"Öncelikle bizi buraya davet eden Türk-Rus Kültür Merkezi'ne çok teşekkür ediyorum" diyen İstanbul Üniversitesi'den Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof.- Dr. Türkan Olcay, "Herşey son derece güzel organize edilmiş. Kadın deyince bende anneyi çağrıştırıyor. Bir anne ve bir bilim kadını olarak tüm kadınlara daha hoşgörülü davranılmasını ve daha iyi şartlarda yaşamalarını temenni ediyorum. Böylesine önemli bir günde Moskova'da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu benim Rusya'ya sekizinci gelişim ilk olarak 80'li yıllarda gelmiştim. Rus kadını her zaman çok özel olmuştur. Rus erkekleri de 8 Mart'ta her zaman çok dikkatli olurlar" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye karşı çoktandır ilgisinin olduğunu kaydeden Birleşik Rusya Partisi milletvekili Mukabenova Marina ise, "8 Mart Kadınlar Günü nedeni ile böyle bir programın düzenlenmesi çok memnuniyet verici. Biz kadınlar iyi vakit geçirmeyi, muhabbet etmeyi severiz. Böyle bir imkanı bulmak ve Türk kadınlar ile bir araya gelmek mutluluk verici. Umarım bu tür etkinlikler Rus-Türk ilişkilerin artmasına yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

Muhteşem gece ve konser yaşadığını ifade eden Birleşik Rusya eski milletvekili Olga Bobrovskaya da organizatörlere müteşekkir olduğunu belirtti. Bobrovskaya, "Rusya'da 8 Mart kadınların en önemli bayramıdır. Türk kadınlarının da bayramını kutlamak istiyorum. Güzel bir atmosfer var burada. Kadınların konuşma dili farklıdır. Daha kolay anlaşıyor ve daha kolay ortak çözüm bulabiliyoruz. Buradaki sıcak atmosferin iki ülke arasında iyi ilişkilerine de yansıyacağına inanıyorum." diye konuştu.

Türk-Rus Kültür Merkezi mütevelli heyeti üyesi Irina Konsantinova ise duygularını şöyle anlattı: "Yuvayı ayakta tutan hep kadın olmuştur. Ve bugün burada Türk -Rus kadınlarının bir araya gelmesi, aslında barış ve dostluğun güzel göstergesidir. Türk kadınların Rus askeri korosunun şarkılarına bizimle birlikte 'bravo' demesi ve alkışlaması konserin çok hoşlarına gittiğini gösteriyor. Bugün burada biz çok güzel kaynaştık."

(CİHAN)

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs