En Sıcak Konular

Kamalak: AKP batıya, biz İslam'a yöneldik

7 Mart 2012 14:37 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat süreciyle ilgili olarak, ''Mutlaka suça bulaşmış olanlar, bu milletin yolunu kesmiş olanlar hukuk karşısında gerekli cezayı almalıdırlar. Ama bu yapılırken bir bütün olarak ordu yıpratılmamalıdır'

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı anma programı için Malatya'ya gelen Kamalak, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yabancılara toprak satışlarının 10 misline çıkarılacağını ileri sürerek, ''Sahiller bizim olmaktan çıkmıştır. Filistin toprakları bu şekilde elden çıkmadı mı? Yahudi devleti bu şekilde kurulmadı mı?'' dedi.

PKK terörüne değinen Kamalak, ''Kiminle savaşıyoruz, 'bölücüler, teröristler' deniliyor. İyi de o teröristleri biz dışarıdan mı ithal ettik? Gökten mi yağdı, yerden mi bitti? Hayır. Siyonizmin programı adım adım ama kesintisiz biçimde uygulanmaktadır. Biz uyarı görevimizi yapıyoruz. AK Parti bütünüyle yönünü batıya dönmüştür. Milleti o tarafa kanalize etmektedir. AK Parti'nin siyasi kıblesi batıdır. Bizim ise doğu, İslam alemidir'' ifadesini kullandı.

28 Şubat sürecinin hatırlatılması üzerine Kamalak, bu süreçte asıl mağdur olanın millet olduğunu vurguladı. Kamalak, şunları kaydetti:

''Bu konu Erbakan hocamıza sağlığında sorulmuştu. 'Hocam siz bu askerlerin cezalandırılmasını ister misiniz?' diye. O 'hayır, biz onların eğitilmesini isteriz. Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar' dedi. Şunu net olarak söylüyoruz. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Mutlaka suça bulaşmış olanlar, bu milletin yolunu kesmiş olanlar hukuk karşısında gerekli cezayı almalıdırlar. Ama bu yapılırken bir bütün olarak ordu yıpratılmamalıdır.''

28 Şubat sürecinin, hem siyasiler bakımından, hem medya mensupları açısından, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri yönünden ibret alınması gereken çok önemli bir ders olduğuna inandıklarını dile getiren Kamalak, 28 Şubat sürecinde askerin kullanıldığını iddia ederek, ''Tıpkı İttihat ve Terakkicilerin kullanıldığı gibi'' değerlendirmesinde bulundu.

28 Şubat sürecinin asıl sebeplerinden birinin havuz sistemi olduğunu ifade eden Kamalak, o dönemde havuz sistemiyle iç sömürüye ''dur'' dediklerini belirtti. Kamalak, dindar gençlik tartışmalarının sorulması üzerine, ''Dindar gençlik sözle yetişmez. Onun gereklerinin yerine getirilmesi lazım'' yanıtını verdi.

''Dindar insandan zarar gelmez'' diyen Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in ilköğretim okullarının birinci sınıfından itibaren isteyen Müslüman çocukları için seçmeli ders olarak okutulmasını talep etti.

Tutuklu milletvekillerine özlük haklarının verilmesine ilişkin soru üzerine de Kamalak, ''Öbür tarafta hakları gasbedilmiş olan Merve hanım vardır. Merve hanımın hakkının verilmiş olması elbette şarttır diye düşünüyorum. Seçilmiştir, sabıka kaydı yoktur. Ona isnat edilen herhangi bir suç yoktur'' dedi.

AA

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs