En Sıcak Konular

'O meseleyi ne olursa olsun çözeceğiz'

7 Mart 2012 11:27 tsi
'O meseleyi ne olursa olsun çözeceğiz' Gölge CIA olarak bilinen Stratfor'un 'Erdoğan'ın 2 yıl ömrü kaldı' dedikodusuna Başbakan Erdoğan cevap verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

ULUDERE ZİYARETİ

Irak sınırında sınır ötesi meydana gelen eliml hadisede yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. uludere'deki Ortasu Gülyazı köylerindeki kardeşlerime msiafirperverliklerinden dolayı şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

Bir kez daha o hadisede hayatını kaybedenleri yad ediyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum.

TERÖR VE KÜRT MESELESİ

Uzun süredir terör meselesini çözmek için gayret istiyoruz. Kürt meselesiyle ilgili teröre bakışımız başından beri bellidir. Televizyonlarda bizi izleyenler doğuda geniş bir şekilde düşüncelerimizi görürler.

2010'da bir süreç başlattık. 12 Eylül 2010 halk oylamasında milletimiz bize güvendiği bize inandığı için sandık yoluyla bunu ispat etti. Bu işin onayını muhalefetteki partilerden almayacağız. Bu onayı milletten alacağız. Ardından 12 Haziran 2011'de Türkiye'nin her bölgesinden oy alarak her 2 kişiden birinin oyuna mazhar olarak milli birlik ve kardeşlik ilkemizi halkımızın onayladığını gördük.

Biz bize verilen desteği boşa çıkaracak değiliz. Milletimize hayal kırıklığı yaşatmaktan bugüne kadar kaçındık. Bundan sonra da kaçınacak ve hayal kırıklığı yaşatmayacağız. Kürt meselesi veya terör meselesi denilen olgu göründüğünden daha büyük sorunlar kümesidir.

Mesele eli silahlı bir terör örgütüyle silahlı mücadele meselesi değildir. Bunun siyasi bir boyutu var. Bunun güvenlik boyutu var. Bunun sosyolojik kültürel psikolojik boyutu var. Bİr de istismar çıkar boyutu ekonomik ve uluslararası siyasi boyutu var. 30 yıldır devam eden terör birilerinin işine geldiği için desteklenmiş korunmuş ve kollanmıştır.

Burada insan kaçakçılığı var esrar eroin kaçakçılığı var. Silah kaçakçılığı mı istersin? Var... Sadece yurtdışında değil yurtiçinde de siyaseti dizayn etmek adına terör bir taşeron olarak kullanılıyor. Karşımızda uyuşturucu piyasasını kullanan bir örgüt var. Ülke içerisindeki bir kaç çeteyi kullanmış bir örgüt var. Türkiye üzerine emelleri olanların kiraladıkları ihale verdikleri bir örgüt var. Bunların bir kısım liderlerinin aralarına Amerika'daki bankalarda el konulmuştur.

Biz sadece dağdaki teröriste değil onun arkasındaki bu kirli ellerle de mücadele ediyoruz. Türkiye'de herkes bu terörün bitmesini istiyor. Ama silah uyuşturucu tüccarları bunu istemiyor.

Meselenin çözülmemesi için üç parti AK Parti'ya karşı saldırıya geçti.

Kim ne yaparsa yapsın bizim kardeşliğimizi bozamaz. Bedeli ne olursa olsun terör meselesini çözeceğiz.

1071'den bu yana biz birçok badireyi birlikte atlattık. Kardeşlik hukukunu birlikte yücelttik. Kim hangi hesabı yaparsa yapsın bu kardeşliği zedeleyemez. Bizim kardeşliğimiz çünkü kavmiyet birlikteliği değildir. Bizim inanç birlikteliğimiz var. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik.

Uludere'de yaşanan olay, meseleye gönül gözüyle bakanlar ile fırsatçılar arasındaki farkı göstermiştir. BDP ve CHP kolkola girerek acılar içindeki o evleri bir siyasi fırsatçılığa çevirmek için kullanmak istedi. BDP'li vekiller Uludere basın toplantısı öncesinde attıkları kahkahalarla ne kadar iki yüzlü, taş kalpli oldukalrını gösterdiler.

Uludere'deki kardeşlerimin kuşkusu olmasın. Bu olayın içyüzü aydınlatılacak. Biz AK Parti olarak vicdanlı bir partiyiz. Her annenin, bananın gözyaşı bizim yüreğimize akar. Bütün kışkırtmalara rağmen bu meselenin üstüne samimiyetle gidiyoruz.

Biz kadere inanmış bir partiyiz. Biz millete hizmet yolunda elini, belini taşın altına koymuş bir kadroyuz. Bu canın sahibi Allah'tır. Bu canı alacak da Alla'tır. Biz tehditlere boyun eğmeyiz.

Ecel geldiğinde ne bir saat ileri alınır ne de geri.

Bize ömür biçenler cüretkar oldukları kadar küstahdırlar. Bunların taşeronluğunu yapanlar da söylentilere inanıp bu söylentileri manşetlerine taşıyanlar da büyük bir küstahlığın içindedir.

Hani bazı cafelerde müzik kutuları vardır 1 liraya çalışır. İşte şu anda böyle çalışan gazeteciler var. 1 lirayı alan köşesini yazıyor. 1 lirayı alan manşeti atıyor.

28 Şubat döneminde askeri manşetkler atanlar şimdi demokrasi havarisi kesildiler. Bu manşetleri atanlar çok iyi bilsinler, Allah'ın verdiği ömrü ne bir dakika ileri ne bir dakika geri götüremezsiniz. Plan ona aittir.

MUHALEFETE
Kürt kardeşlerime Kürt annelerine sesleniyorum. Birileri sizlerin gözyaşlarınız üzerinden istismar siyaseti yapıyor. Bu hareket sizin dualarınızla buralara geldi. Sizler aynen samimiyetle desteğinizi verdiniz. O yaşlı ninelerin annelerin elini öptüğümüz 100 yaşı aşkın ninelerin amcaların hayır dualarını çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle engelleri aşacağız.

Siz çocuklarınızın 13, 14 yaşındaki çocukların yerin 300, 400 metre altındaki mağaralarda eğtildiğini biliyorsunuz. Örgüt içindeki infazları biliyorsunuz. Şunu sorun kendinize, biz bunlara oyumuzu veriyoruz, desteğimizi veriyoruz. Peki bunlar bize ne veriyor diye bir sorun. Kürt kökenli kardeşim, anam, bacım sen buna layık mısın?

Biz Şırnak'a havalanı yapacağız diyoruz bunlar bizim karşımıza çıkıyor. Iğdır'da aynı. Biz görevimizi onlara rağmen yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye'de bir sendika uzun zamandır hem yurtdışında hem de yurtiçinde kara bir propaganda sürdürüyor. Gazetecilerin tutuklu olduğunu söylüyor. Anamuhalefet partisi de bu propagandaya alet oluyor. Kılıçdaroğlu biliyorsunuz yurt dışında 100'den fazla gazeteci hapishanede diye söyledi.

CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim bu diyeceklerimi iyi dinlesin lütfen. Bir sendika 105 gazecinin tutuklu olduğunu iddia etti. Bunların hepsini tek tek incelettim. İsim listesindeki 25 kişi hükümlü, 70 kişi ise tutuklu. Listedeki 6 kişi ise yok. Hayali isimler yani. Diğerleri de tahliye olmuş. Listedeki sadece 6 ismin sarı basın kartı var. Bu listedeki 69 kişi KCK ile ilişkilendiriliyor. 7 kişi DHKPC ile 11 kişi Devrimci Karargah örgütü ile 4 kişi de MLKP örgütü ile ilişkilendiriyor. Son dönemde ergenekondan alınan iki gazeteci ise bu listede yok.

İngiltere'de de gazeteciler tutuklandı. Son iki haftada 6 gazeteci tutuklandı. Ama İngiltere'deki muhalafet partilerinin yurtdışında ülkelerini şikayet ettiklerini duymadım.

Şimdi CHP tabanınındaki kardeşlerime soruyorum, bu CHP nereye götürülmek isteniyor? Listeyi görmek isterse CHP hemen onu da gösteririz, göndeririz.

Pusulasını kaybetmiş bir genel başkan CHP lideri olduğu sürece biz çok kolay kazanırız. Ama bu demek değil ki biz ipe un sereceğiz. Güçlü bir muhalefete demokrasilerde ihtiyaç vardır. Bu hem Türkiye için hem bizim için gereklidir. Güçlü muhalefet iktidarı da güçlü kılar.

12 saat konuşan milletvekilleriyle övünüyorlar. Benim oğlum bina okur döner döner yine okur. 12 saat konuşmuşta içeriği ne? Ne konuşmuş? CHP 79 bin saattir konuşuyor da ne dedi?

Bu haber 1,439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,404 µs