En Sıcak Konular

Bu da Erdoğan'ın cebindeki seçim anketi!

25 Haziran 2007 19:22 tsi
Bu da Erdoğan'ın cebindeki seçim anketi! Erdoğan, AK Parti’nin Elazığ ve Malatya mitingleri sırasında, kendisine telefonla bildirilen anketteki rakamları gezisine eşlik eden Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut ve Ankara Temsilcisi İsmail Küçükkaya’yla paylaştı. İşte o

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin ANAR şirketine yaptırdığı ve cumartesi günü sonuçlarını aldığı anketin sonuçlarını sıcağı sıcağına AKŞAM’a açıkladı. ANA uçağı ile gerçekleştirdiği gezide AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Bu anketin kırsal kesim sonuçları henüz gelmedi. Kırsal kesim hariç tutulduğunda AK Parti yüzde 32, CHP yüzde 17.3, MHP yüzde 8.5, Genç Parti yüzde 6.5, DTP yüzde 4 ve Demokrat Parti yüzde 3.2 görünüyor” dedi. Başbakan, bu rakamların kararsızların dağıtılmadığı durumu yansıttığını söyledi. Ayrıca partisinin kırsal kesimden gelecek rakamlarla birlikte daha yüksek bir oy yüzdesine ulaşacağını iddia etti.

Erdoğan bize açıklamadı ama kendisine telefonla aktarılan anketin bir de “kararsızlar dağıtıldıktan sonraki versiyonu var. O da Başbakan’ın elinde. İşte anketin bu bölümünün sonucu: AK Parti yüzde 43, CHP 23, MHP 11, Genç Parti 8.9, DTP 6, Demokrat Parti 5.

400 VEKİL OLURSA

Başbakan büyük olasılıkla iki partili bir Meclis bekliyor. Sorularımız üzerine MHP için “Barajı zorluyor, kırsal kesimde alacakları oya bağlı” değerlendirmesini yaptı.

Başbakan üç partinin barajı geçmesi halinde, AK Parti’nin 300 civarında milletvekili çıkararak tek başına iktidara geleceğini, MHP’nin baraja takılması halinde AK Parti’nin milletvekili rakamının 400’e ulaşacağını söyledi. Bu iddiasını da, “Olur mu olur, burası Türkiye. Bize 3 Kasım’dan önce de, 550 milletvekili ile gelirsek ne yapacağımızı sormuşlardı. Ben de seçime gideriz diyordum” sözleriyle ortaya koydu.

Bu noktada kendisine “Bu sizin için bir yük, fazladan bir stres kaynağı olmaz mı? 400 vekille gelirseniz ne yaparsınız?” diye sordum. “Neden sorun olsun ki? Hiç de tehlikeli değil. Biz demokratik bir parlamentoda yaşıyoruz. Bu ülkenin yasaları var, Anayasası var” diye yanıtladı.

akşam



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs