En Sıcak Konular

AKP'li Günay: Ortada YÖK kalmaz

25 Haziran 2007 18:13 tsi
AKP'li Günay: Ortada YÖK kalmaz 

AK Parti milletvekili adayı Ertuğrul Günay, yeniden iktidara geldiklerinde Anayasa'da yapılacak değişikliklerin bir çok konuyu kökten çözeceğini söyledi. Günay, "O zaman ortada YÖK kalmaz" dedi.

AK Parti milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Hilal TV Basında Bugün Programına katıldı ve AKP’nin yeni beyannamesi ve PKK ve YÖK ile ilgili gelen eleştiriler hakkında Feridun ve Arzu Erdoğral’ın sorularını yanıtladı

Günay,Yeni anayasa yaptığımız zaman orada YÖK kalmaz. Kaldı ki AKP’ nin YÖK’ e bakışı bellidir. Önümüzde ki dönemde YÖK’ ünde başka sorunlarında demokrasilerde olması gereken sonuca ulaşacağı açık dedi.

- Ak Parti seçim beyannamesini açıkladı. Gençlere iş, yoksullara aş… Birçok vaatler var. Nasıl gerçekleşecek bunlar? Nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Öncelikle beyannamenin bütünüyle ilgili genel bir açıklama yapmak isterim. AK Parti’nin seçim beyannamesi bir süredir dikkat ve önemle hazırlanıyordu. Parti yöneticileri bakanlar, konunun uzmanları çok ciddi bir biçimde çalıştılar.

Ben 29 Mayıs’dan bu yana bu çalışmalara katılan bir arkadaşınız olarak sevinçle şunu belirtmek isterim; AK Parti’nin seçim beyannamesi vaatler zinciri bir beyanname olmanın dışında bir beyanname. Bir sorumluluk bilinci biçiminde hazırlandı. Çünkü AK Parti Türkiye’yi 4,5 yıldan beri yönetiyor. Bütün kamuoyu araştırmaları da gösteriyor ki; önümüz de ki seçimlerde AKP gene iktidar olacaktır. Bu nedenle AKP’ nin seçim beyannamesi yeniden iktidar olacak bir partinin ciddiyeti şeklindedir. Bu beyannamede olması mümkün olmayan vaatler yok.

- Sayın Günay, diğer partiler “mazot 1 YTL olacak” diyerek meydanlara çıktılar. Herhalde AK Parti böyle bir şeye inanmadığı için gerek duymadı? Çünkü birçok vatandaşımızda bunun olacağına inanıyor.

- Türkiye’de bütçe yapmak nedir? Kaynaklarla ihtiyaçlar arasında bir denge yapmaktır. Zaten Türkiye’de yönetimde böyle bir şeydir. Kaynaklarla toplumun ihtiyaçları arasında bir denge kurmak, bir yandan yeni kaynak geliştirmek ve bir yandan da bu ihtiyaçları olabildiğince azaltmaktır.

Bundan önceki zamanları hatırlıyorsunuz. 1991’den 2002’ye kadar olan zamanda böyle boş vaatlerle iktidara gelen insanlar tarafından yönetildi ülke. 1991 seçimlerine giderken sonra cumhurbaşkanı seçilen o zamanın başbakanı Demirel; ANAP iktidarını kastederek ‘onlar ne veriyorsa ben 1 lira fazlasını vereceğim’ diyordu.

Bir anlamda da bu 90’lı yılların başında gerçekleştirildi. 20 yılda emeklilik çıkarıldı. 38-40 yaşlarında insanlar emekli olabildi. Böyle başlangıçta popülist bir yaklaşım sergilendi ama bu anlayış devam ede geldi. 2000’li yıllarda biz neredeyse batma eşeğine gelen Arjantin ve birkaç ülke ile birlikte fevkalade ekonomik sıkıntı yaşayan bir ülke haline geldik.

Hatırlarsanız 1 gün içinde 1 milyon insan işini kaybetti. Bakanlığın önünde esnafın protesto gösterileri oldu. Gecelik yüzde birkaç binleri aşan faizler yaşandı. Yani siz başını sonunu düşünmeden vaatler verebilirsiniz. Allah göstermesin iktidara geldiğinizde de onlara benzer işler yapmaya kalkışırsınız. Bu ülkenin batmasına yol açacaktır.

Şimdi ÖSS’nin kaldırılacağı vaadi var. Mazotun 1 YTL olacağı iddiaları var. Bunlar barajı geçmeye çalışan partilerin “bir kesim vatandaş olur da inanır” düşüncesiyle yapılan şeyler. Bunları ciddiye almak mümkün değil.

AKP’nin seçim bildirgesi giriş ve sonuç bölümlerini çıkarırsanız 225 sayfalık bir çalışmadır. Bu 10 bölümden oluşuyor; ekonomi ve hukuk devleti, ekonomi, sosyal yapının güçlendirilmesi, istihdam, yapısal yönetimin denetimi, vatandaş ve sonuç odaklı yönetim, yaşam kalitesinin yükselttirilmesi, kültür ve sanat rekabet gücünün arttırılması, dış politika ve savunma.

10 bölümden oluşuyor. Her konuda daha önce 4,5 yıldır iktidar da yaptıklarıyla ilgili birkaç başlık var. Arkasında yapılması gerekenler ve yapılacak olanlar var.

- Beyannamede YÖK sorununa ve PKK’ya da değinilmediği konusuna eleştiriler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Milli güvenlik bölümü var. 22 sayfada. AKP milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü devletimizin bekasını en büyük öncelik olarak görmektedir diye başlıyor. Burada tamamen bu konuda yapılanlar ve yapılması planlananlar yer alıyor. İzin verilsin de bir partinin beyannamesinde terör örgütü adıyla yazılarak bu propaganda ya alet olmasın.

Dün sayın başbakan bu bildirgeyi açıkladıktan sonra Adıyaman’a ve Diyarbakır’a gittik. Diyarbakır mitingini görenler şunu anlarlar; Türkiye’de ulusal bütünlüğü ancak AKP sağlar. Çünkü AKP bir takım güvenlik önlemleriyle birlikte milleti, halkı bir siyasi pati etrafında milletin çözeceğine inanmaktadır. Bu Diyarbakır mitinginde katılımcılarda müthiş bir coşku vardı. Bir ellerinde AKP bayrağı bir ellerinde Türk bayrağı…

Bu AKP’nin terör konusunda çok önemli gelişmeler kaydettiğini göstermektedir. YÖK’le ilgili olarak da anayasanın değişikliğiyle ilgili bir beyanname yar. Türkiye’nin uzlaşmacı haklar, özgürlükler ve sorumluluklar temelinde bir anayasaya gitmesi gerektiğine dair bir değişikliğin ihtiyaç olduğunu belirttik.

Yeni anayasa yaptığımız zaman orada YÖK kalmaz. Kaldı ki AKP’nin YÖK’e bakışı bellidir. Önümüzdeki dönemde YÖK’ün de başka sorunların da demokrasilerde olması gereken sonuca ulaşacağı açık… Ayrıca cumhurbaşkanı yetkilerinin azaltılması yeni bir cumhurbaşkanlığı ve cumhurbaşkanlığı kurumlaşmasının de yeniden gündeme getirilmesi yönelişi var. Karşı karşıya olduğumuz sorumlarda bence bu da çok önemli bir konu…

Haber7
 



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs