En Sıcak Konular

Libya'dan Suriyeli muhaliflere 100 milyon dolarlık yardım

5 Mart 2012 19:03 tsi
Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, Suriye'ye 100 milyon dolarlık yardımda bulunduklarını belirterek, ''Suriye'de insanlar öldürülüyor, bu yardım Suriye halkına feda olsun'' dedi.



UGK Başkanı Abdulcelil, Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Melenci'yi kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdulcelil, Libya ve Cezayir arasında tarihten gelen bir dostluk ilişkisinin bulunduğunu belirtti.

Her iki ülkenin bir ailenin ferdi gibi olduğunu kaydeden Abdulcelil, ''Libya, yeni yapılanma sürecinde komşularıyla iyi ilişkiler içerisinde olacaktır. Libya'ya verdiği destekten dolayı Cezair halkına ve Cezair hükümetine teşekkür ederiz. Cezayir ile uzun sınırlarımız var. Bundan sonraki dönemde güvenli bir sınır sağlayacağız. Sınırlar arasında sağlanan uyuşturucu kaçakçılığına da daha sıkı tedbirler alacağız'' diye konuştu.

Devrik lider Muammer Kaddafi'nin Cezayir'de yaşayan ailesiyle ilgili de görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Abdulcelil,Kaddafi ailesinin Cezayir'de faaliyetlerinin durdurulacağı yönünde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

-Suriye-

Bir gazetecinin Libya'nın Suriye'deki muhaliflere yardımda bulunduğu yönündeki sorusu üzerine Abdulcelil, ''Suriye halkına verdiğimiz 100 milyon dolarlık yardımı, Libya halkının zekatı olarak kabul ediyoruz. Suriye'de insanlar öldürülüyor. Bu yardım Suriye halkına feda olsun'' diye konuştu.

Cezayir Dışişleri Bakanı Melenci de iki ülke arsındaki ilişkilerin gelecekte çok daha güçlü olacağını belirtti. Libya halkının verdiği özgürlük mücadelesini saygıyla karşıladıklarını kaydeden Melenci, şöyle konuştu:

''Libya halkı kendi tarihini yeniden yazdı. Bu uğurda binlerce kayıp verdi. Geleceğin özgür Libya'sının temellerini attı. Libya'yı önümüzdeki dönemde çok daha iyi günler bekliyor. Cezayir ve Libya arasındaki ilişkiler hem siyasi hem de ekonomik olarak çok daha güçlü olacak.

-Başbakan El Kib- Melenci görüşmesi-

Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib de Cezayir Dışişleri Bakanı Melenci'yi makamında kabul etti. Basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Melenci, Başbakan El Kib'in makamından ayrıldı.

Başbakan El Kib, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığını söyledi. 

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs