En Sıcak Konular

Arınç: Patlamayla ilgili tahkikat yapılıyor

5 Mart 2012 19:38 tsi
Arınç: Patlamayla ilgili tahkikat yapılıyor Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun başlamasına kısa süre kala Yargıtay önünde patlayan bombayla ilgili tahkikatın devam ettiğini söyledi. Arınç, "Mobese kayıtlarından ve görgü tanıklarının ifadeleriyle fail veya faillerin takip ediliy

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında Başbakanlık Merkez Bina'da basın toplantısı düzenledi. Arınç, bu sabah saatlerinde Yargıtay'daki patlamanın Bakanlar Kurulu'nda görüşülüp görüşülmediğine ilişkin soruya, "Patlama, Bakanlar Kurulu başlamasına yakın zamanda meydana geldi. Tahkikatın devam ettiğini söyledi. Ses bombası olarak ifade ediliyor. Mobese kayıtlarından ve görgü tanıklarının ifadeleriyle fail veya faillerin takip edildiğine dair bilgi veriliyor." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin "Bu patlamanın yerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle mi?" sorusuna Arınç, "Bulvar üzerindeyiz başbakanlık, bakanlıklar Yargıtay var. Özel olarak bu yer niye seçilmiştir bunu tahkikat sonucunda bileceğiz. Ön alıcı bir takım tedbirler getirilmekte ama bir kısmı gerçekleşmektedir. Tesellimiz sadece bir Yargıtay çalışanın yaralanmasıdır." ifadelerini kullandı.

"BOR TUZLARI, TRONA VE ASFALTİF İLE NÜKLEER HAMMADDELERİN İŞLENMESİ KANUNU İMZAYA AÇILDI"

Bakanlar Kurulu'nda Adalet Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'nın kanun tasarısı sunumları yaptığını söyleyen Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in sunduğu Denetimli serbestlik uygulanarak cezaların infazına yönelik tasarısı, İstanbul'da Hakim Merkezi Kurulması ve Ceza İnfaz Kurumlarındaki güvenlik hizmetlerinin yeniden organizasyonuyla ilgili taslak sunduğunu hepsinin tasarı olarak imzaya açıldığını dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Bor Tuzları, Trona ve Asfaltif ile Nükleer hammaddelerin işlenmesi kanunundaki değişiklik taslağının da imzaya açıldığını söyleyen Arınç, bu tasarının özetinin söz konusu maddelerin üretim ve zenginleştirme faaliyetlerinin hakkı Eti Maden İşletmeleri'nde olmak kaydıyla ihale yoluna çıkmasını getirdiğini aktardı. Arınç, Enerji Bakanı'nın Elektrik Piyasası Kanun taslağını da Kabine'ye sunduğunu bunun da imzaya açılmak üzere tasarı haline geldiğini aktardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Mera Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun ile ilgili taslağında olumlu bulunduğunu söyleyen Arınç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da Ticaret Kanunu'nda 1 maddelik değişiklikle ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Arınç, Yeni Teşvik Sistemi'nin Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediğini dile getirdi. Arınç, ilgili bakanların çalışmalarını bitirince Kabine'ye sunum yapacaklarını aktardı.

2 BİN 309 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ ÇOCUK

Arınç Pozantı Cezaevi'ndeki çocuklar ve iddialara ilişkin geçmişe dönük hem müfettişlerin, hem TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun incelemeler yaptığını dile getirerek, çocukların Ankara Sincan'a sevkinin kötü muameleden değil fiziki yetersizlikten yapılacağını belirtti. Arınç, 139'u terör suçlarından olmak üzere 1.903 tutuklu çocuk bulunduğunu toplam tutuklu ve hükümlü çocuk sayısının ise 2 bin 309 olduğunu belirtti.

MİT Kanunu ve Genelkurmay açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, askerlerin soruşturulmasının Başbakan'ın iznine tabi olacağına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı. Arınç, "Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi. Ancak merak ettiğim için hem İçişleri hem Adalet hem Milli Savunma bakanlarına sordum. Böyle bir talebin olmadığını üzerinde de çalışma yapılmadığını söylediler." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, Jandarma Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması konusundaki soruya, "Jandarma'nın İçişleri'ne bağlanmasına ilişkin konu Bakanlar Kurulu'na gelmedi. Jandarma İçişleri Bakanlığımızla, valilerle irtibatlı kurum ve kuruluştur. İç güvenlikte kullanıldığı biliyoruz. Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı'nın ortak bir çalışması varsa gündeme gelmiş değil. Kapsamı için de herhangi bir konuyu görüşmedik." cevabını verdi.

Suriyeli General Harmuş'un kaçırılmasıyla ilgili 4 MİT mensubunun ifadeye çağrılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan izin talep edildiğine ilişkin soru üzerine, "Bu konu görüşülmedi." dedi.

FRANSA'YA KARŞI YAPTIRIMLAR AYNEN DEVAM EDECEK

Fransa Anayasa Komisyonu'nun reddettiği Ermeni iddialarına ilişkin yasayla ilgili soruya Arınç, Fransa'da verilen kararın her açıdan sevindirici olduğunu aktardı. Sarkozy'nin yasayı yeniden Fransa Parlementosu'na getirmesine karşın Türkiye'nin önlemlerinin devam edeceğini belirten Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'ya karşı yaptırım ve önlemlerin aynen devam etmesi gerektiğini söylediğini açıkladı. 

Cihan



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs