En Sıcak Konular

Rus rehber ölümlerinin davası başladı

5 Mart 2012 17:19 tsi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2011 Mayıs ayında beş Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili sekiz sanığın yargılanmasına başlandı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Erder Alman, İlker Atacan, Seyithan Siyi, Serkan Sakallı, Fatih Kabakçı, Önder Kabakçı, Tolga Depeharman ve Sakıp Demirkol hakkında, kasten adam öldürme iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istendi.

Duruşmada söz alan Tolga Depaharman'ın annesi Sevim Depaharman, "Oğlum, dokuz aydır suçsuz yere hapiste yatıyor. 2 Mayıs'ta alkollü içkileri satmışlar, 26 Mayıs'ta olay meydana geldi. Bir ay bu içkilerden içilmedi mi? Niye Alanya'da olmadı da Bodrum'da oldu? Alanya'da beş yıldızlı otellere de içki verdik. Neden bu zehirlenmeler orada olmuyor da bunların botlarında oluyor?" dedi. Ölen Rus rehberlerin avukatı, Antalya Barosu'ndan Şuheda Tugay ise hiçbirisinin yakınının duruşmaya katılmadığını, zanlıların ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanacaklarını belirterek adaletin yerini bulacağını söyledi. Denizli'de hayatını kaybeden Rus turist Aleksandr Zeuuckov'un ağabeyi Mikail Zeuuckov da Türkiye'de bu tür olayların ilk defa olmadığını ileri sürerek, "Türk hükümetine teşekkür ediyorum. Suçluların bulunması için çok büyük çaba gösterdi. Sekiz kişi şu anda tutuklu. Önemli olan sonuç alınması. Türk yargısından talebimiz, gerekli cezaların verilmesidir. Ben zehirlenme olayını tam detaylarıyla bilmiyorum. Bu tür alkol işleriyle uğraşan insanlar, benim tahminimce bunu ekonomik kâr için yapıyor." şeklinde konuştu.

Rusya devlet televizyonundan gelen bir ekibin de yakından takip ettiği davaya sebep olan olayda, tekne gezisine çıkan Rus turistlere ikram edilen içkiden zehirlendiği iddia edilen beş rehber hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan ve söz konusu içkileri sattığı ileri sürülen sekiz kişi tutuklanmıştı.

(CİHAN)

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs