En Sıcak Konular

Ermenistan'da Camiyi yıkıp domuz ahırı yaptılar...

5 Mart 2012 16:10 tsi
Ermenistan'in işgali altında olan Şuşa camisinin yanı sıra bölgedeki diğer cami ve İslami eserleri de yıktılar. Bununla da kalmayıp yıkılan Şuşa camisini domuz ahırı haline getirdiler.

Azerbaycan'ın Kahire Büyükelçiliği Hocalı katliamını anma yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yayımladığı basın bildirisinde, Ermenilerin işgal altında tuttukları topraklarda camileri yıktıklarını, Şuşa camisini yıkmakla kalmayarak domuz ahırı haline getirdiklerini ileri sürdü.

Ermeni güçlerinin işgal ettikleri Yukarı Karabağ bölgesinde sadece etnik temizlik ve soykırım yapmakla kalmayarak, İslam eserlerini de yok ettiği savunulan bildiride, Aşağı ve Yukarı Govharağa, Koçarlı, Mardinli ve Cuma camilerini yıktıklarını ve burada bulunan Kuran-ı Kerim ve nadide el yazması İslam eserlerinin tahrip edildiği iddia edildi.

Ermenilerin işgal altında tuttukları Yukarı Karabağ'da sistematik olarak İslam kültürel mirasını hedef aldıkları dile getirilirken, UNESCO'nun Ermenistan'ın başkenti Erivan'ı 2012 yılı Kitap Başkenti ilan ettiği fakat Ermenilerin işgal altındaki topraklarda bulunan 31 kütüphane ve 8 kültür evini yıkarak 100 binin üzerinde kitabı yok ettikleri öne sürüldü.

Açıklamada, Azerbaycan'ın BM ve diğer uluslararası kuruluşlar nezdinde hukuki yollardan hakkını aramaya devam ettiği vurgulanırken, Ermenilerin 1992 yılında Hocalı katliamını işledikleri, katliamın ardından da işgal altında tuttukları topraklarda insanlığa karşı suç işlemeye devam ettikleri belirtildi.

A Haber 

Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs