En Sıcak Konular

Bağış, Siirt heyetini kabul etti

5 Mart 2012 12:55 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Siirt milletvekilleri, Siirt Valisi, Siirt Belediye Başkanı, iş adamları ve kanaat önderlerinden oluşan Siirt il heyetini kabul etti.

Bakan Bağış, Siirtli olmanın gururunu her zaman yaşadığını söyleyerek, "Bizim bugün bir gözümüz Brüksel'de, İstanbul ya da Ankara'da ise diğer gözümüz de Siirt'tedir. Türkiye'nin AB süreci her ilimiz için önemlidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Siirt'in bir damadı olduğunu hatırlatan Bağış, "Sayın Başbakanımız düştüğü yerden Siirt'te kalkmış bir yiğittir. Siirtliler sadece Türkiye'nin değil dünyanın demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdırmışlardır. O da Sayın Başbakanımızın şiir okuduğu için hapsedilmesinden sonra yüzde 85 bir oy oranı ile Siirt'ten seçilmiş olması dünyaya çok önemli bir mesaj vermiştir" diye konuştu. Bağış, o dönemde kutlama için arayan dünya liderlerinin bu kadar büyük bir oranı aldığı için şaşkınlıklarını gizleyemediklerini de anlattı.

Bağış, Siirt'e AB konusunda her türlü katkıyı verdiklerini ifade ederek, Siirt'in AB standartlarında proje yapma konusunda çok başarılı olduğunu kaydetti.

Siirt Valisi Musa Çolak da Siirt'in gelişimine verdiği destekten dolayı Bağış'a teşekkür ederek, Siirt için birlik ve beraberlik içinde olduklarını kaydetti. Siirt milletvekili Afif Demirkıran da Bağış'a kabulünden dolayı teşekkür ederek, Türkiye'yi çeşitli uluslararası platformlarda, özellikle de AB'de temsilinin ve Türkiye'nin haklarını dünyaya yüksek sesle ifade etmesinin Siirt için bir gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Siirt heyeti kabulde Bakan Bağış'a Türk bayrağı motifi dokunmuş küçük bir kilim ve çeşitli hediyeler sunarak, Siirt'te Mayıs başlarında düzenlenecek gençlik festivaline davet ettiler.

aa


Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs