En Sıcak Konular

Putin asıl savaşı kaybetti

5 Mart 2012 10:30 tsi
Putin asıl savaşı kaybetti Rusya'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi tüm İngiliz gazetelerinde geniş yer buldu.

Financial Times gazetesi Vladimir Putin'in seçim galibiyetini manşetten yayınlarken muhalefetin seçimlerde hile yapıldığı iddialarına yer verdi.

Gazete seçimlerle ilgili yorum yazısında ise Putin'i zor bir dönemin beklediğini yazdı. "Rusya siyasetinin uyanışı" başlıklı yazısında Financial Times, Putin'e desteğin azaldığını belirtiyor ve şu görüşlere yer veriyor:

"Vladimir Putin seçimleri ilk turda kazanmış olabilir. Ancak bu, işlerin bugüne kadar olduğu gibi devam edeceği anlamına gelmiyor. Son haftalarda orta sınıfın düzenlediği protestolara bakınca, Rusya siyaseti 12 yıllık bir uykunun ardından uyandı. Birkaç ay öncesine kadar Putin'in iki dönem daha görev yapacağı düşünülüyordu. Ancak dünkü seçim, Putin'in son altı yılının işareti, Putin dönemi için sonun başlangıcı olabilir."

'Putin asıl savaşı kaybetti'

Daily Telegraph gazetesi yazarı Edward Lucas da Putin'in Rus orta sınıfını kaybettiği görüşünde. Lucas "Putin 4 Mart muharebesini kazanmış olabilir. Ama asıl savaşı kaybetti. Rus siyaseti komadan çıktı. İnsanlar bir zamanlar istikrar arzulardı. Şimdi ise ekonomik durgunluktan şikayetçi." diyor.

Daily Telegraph yazarı, yazısını şöyle sürdürüyor:

"Ancak büyük bir değişiklik beklemek de hata olur. Muhalefet hâlâ öne çıkamayacak kadar zayıf. Ancak Putin için asıl büyük tehlike, eski KGB dostlarının onu artık önemli bir değerden çok sorun olarak görmeye başlamaları. Putin'in görev süresi kâğıt üstünde altı yıl, ama bence ancak iki yıl dayanır."

Guardian gazetesinin yorum yazısında da Rusya'da Aralık ayında yapılan genel seçimlerin ardından patlak veren huzursuzluk öne çıkıyor.

Gazete şu görüşe yer veriyor:

"Putin, genel seçimlerde seçimde oylarının çalındığını düşünen ülkenin orta sınıfının isteklerine yanıt olarak pek bir şey yapmadı. Gelecek seçimlerde partilerin ve adayların katılımıyla ilgili birkaç yasa değişti o kadar. Kendi yandaşları bile, aynı politikaları izlerse, Putin'in ülkeyi ekonomik durgunluktan nasıl kurtaracağını bilmiyor. Ancak muhalefetin bildiği bir şey var. Putin elindeki gücü muhalefeti bastırmak için ne kadar çok kullanırsa, Rusya'da kimsenin istemediği bir patlamayı da o kadar çok tahrik etmiş olacak."

BBC Türkçe

Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs