En Sıcak Konular

Fener'in son zaferinin perde arkası

5 Mart 2012 10:00 tsi
Fenerbahçe özellikle son haftalarda deplasmanlarda aldığı yenilgiler nedeniyle eleştiriliyordu.

Son olarak Eskişehirspor deplasmanında üç puan bırakan ve zirve yolunda büyük yara alan Sarı-Lacivertli takım, bir anda Gençlerbirliği karşılaşmasında sezonun en başarılı ve coşkulu futbolunu ortaya koydu. İki farklı tablo "Acaba ne oldu da Fenerbahçe böyle şahlandı" sorularını gündeme getirdi. İşte 1 haftalık süreç içinde Fenerbahçe'yi yepyeni bir kimliğe büründüren o 6 maddelik başarı reçetesi.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçına hazırlanırken neredeyse her gün futbolcularla tek tek görüşüp uyarıda bulundu. Kocaman öğrencilerine bumaçın şampiyonluk yolunda ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

KAZANILAN son şampiyonluğun altında yatan en önemli faktörlerden biri, futbolcuların Antalya'daki devre arası kampında kenetlenmeleri olarak gösterilmişti. Sarı-Lacivertlilerin kaptanları Alex, Volkan ve Emre gibi isimlerin önderliğinde yapılan toplantıyla, takımbütünleşmiş ve ikinci yarıdaki 17 maçta 16 galibiyet 1 beraberlik alma başarısı göstermişti. Bu üçlü aynı yöntemi yaparak bir hafta boyunca takım arkadaşlarınımotive etmeye çalıştı.

KOCAMAN idmanlarda teknik idmandan çok fiziksel yüklemeler yaptı. Play-Off'a hazır girmek isteyen Aykut Kocaman bunun ilk meyvesini Gençlerbirliği karşısındaki tempolu oyunuyla aldı. Alexmaç sonunda "farkımız tempomuz" diyerek bu konuya dikkat çekti.

3 Temmuz'dan beri neredeyse her hafta yönetici veya futbolcular bu süreç için açıklama yapıyordu. Ancak bu açıklamalar bu hafta rafa kalktı.Hatta Ali Koç ve Cihan Kamer'in tahvil için düzenlediği basın toplantısında hiç şike ve takım ile ilgili konulara girilmedi.Hatta Cihan Kamer'in basın mensuplarına ricada bulunarak sadece tahvil konusunda sorular sorulmasını istedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımda bu hafta sessizliği seçti.

SOSYAL medyayı en çok tercih eden takımların başında gelen Fenerbahçeli yönetici ve futbolcular 1 hafta boyunca Twitter'i kullanmadılar. Kullansalar da flaş açıklamalar yapmamaya dikkat ettiler.

NOKTA ise cuma günü koyuldu. Son idman, taraftarlara açıldı. Taraftarlar yazdıklarımektupları futbolculara dağıttılar. Mektuplar, Portekizce, İngilizce, Fransızca'ya çevrilmişti.Oyuncularınmotive gücünü bir kat daha artırdı.

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs