En Sıcak Konular

2 bin 311 yol ulaşıma kapandı

4 Mart 2012 14:26 tsi
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 2 bin 311 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sivas Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle il genelinde 103'ü merkeze bağlı olmak üzere toplam bin 35 köy ile ilçe ve beldeler arasında ulaşımı sağlayan çok sayıda yol ulaşıma kapalı bulunuyor.
 
İl Özel İdare ve karayolları ekipleri, kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 62 köyün haberleşme sisteminde arıza meydana geldiği, 13 köye de elektrik verilemediği bildirildi.
 
Soğuk havanın da etkili olduğu kentte, en düşük sıcaklığın eksi 13, en yüksek sıcaklığının ise eksi 4 olarak beklendiği ifade edildi.
 
Malatya'da ise kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
 
Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek de il genelinde dün gece etkili olan kar yağışı sonrasında 250 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, ''İl merkezi ile bazı ilçelerimizde karla mücadele çalışmasını daha etkin yapabilmek için Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz iş makinesi kiralaması yaptı. Şu anda kendi ekiplerimiz ve kiraladığımız araçlar köy yollarında kar temizleme çalışması yürütüyor'' dedi.
 
Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, kar ve tipi sebebiyle Yozgat'ın 556 köy yolunun ulaşıma kapandığını, İl Özel İdare ekiplerinin, kapalı olan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
 
Karabük'te de il merkezi ve ilçelerde üç gün önce başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezinde ve Safranbolu ilçesinde bazı yollarda araç trafiği durma noktasına geldi.
 
270 köy yolunun kapalı olduğu Karabük'te, kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
 
Samsun'da ise olumsuz hava koşulları nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının aç kalmaması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, göçmen kuşların göç esnasında mola verdiği ve çok sayıda kuşun ürediği Kızılırmak Deltası, Terme ilçesi Gölardı sulak alanları, Çarşamba ilçesindeki Baraj Gölleri ve Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanı ile Ladik Gölü'nde yaklaşık 13 ton yemi doğaya bıraktı.

HALİLÇAVUŞ-HINIS, KARAYAZI-GÖKSU YOLLARI KAPANDI
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Halilçavuş-Hınıs ve Karayazı-Göksu karayolları ulaşıma kapandı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım da kar yağışı ve tipi nedeniyle dün ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolunda karla mücadele çalışması yapıldığını söyledi.

aa


Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs