En Sıcak Konular

Cihaner, iddianameyi değerlendirdi

3 Mart 2012 18:37 tsi
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin Ergenekon kapsamında hakkında düzenlenen iddianameyi kabul etmesini değerlendiren CHP milletvekili eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, kararın hukuk dışı olduğunun tartışmasız olduğunu savundu.



Taksim'de Ahmet Şık ve Nedim Şener'e destek eylemine katılan Cihaner'e Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin kararı soruldu. "Hukuk dışı olduğu tartışmasız." iddiasında bulunan Cihaner, soruşturma izni verilmeden başlatılmış bir sürecin söz konusu olduğunu ileri sürdü. Yeniden inceleme, itiraz yollarına başvurma olanağı tanınmadığını iddia eden Cihaner, "Artık karar veren hakimleri reddetmemiz söz konusu. Bunun ile ilgili de herhangi bir şey yapılmadı. Daha detaylı değerlendirme yaparız ilerde." dedi.

"Yargıtay karar verdi bu konuda. Meclis Başkanlığı'ndan izin alınması gerekiyor mu?" sorusuna Cihaner, "Hayır alınmadı. Yargıtay'ın karına da uyulmadı. Tamamen hukuksuz bir durum." cevabını verdi.

Sürecin nasıl işleyeceği sorulan Cihaner, "Türkiye hukuk devleti niteliğini kaybetti. Hukuk devleti her şeyden önce yazdığı hukuk kurallarının herkesi bağladığı bir devlet. Hiçbir şey öngörülemiyorsa onun adı hukuk devleti değildir. Dolayısıyla ne olur ne biter hiçbir şey, yani şu anda toplanmamızın nedeni olan hiçbir şey hukukla açıklanamaz ki. Yani bir insanı hapsedip hukuk dışı bir şekilde tecrite atmanın hukuki bir açıklaması yok ki buna dair 'şu olur bu olur' diyelim. Yaşadığımız bir Ortaçağ düzeni aslında. Önceden öngörebildiğiniz hiçbir şey yok. Onun için şöyle olur böyle olur diyemeyiz." şeklinde konuştu.

Cihaner şunları söyledi: "Bugün bakanlardan birisi açıklama yapmış. Tutuklu olanlar gazeteci değil, işte tecavüzden ya da banka soygunundan. Ama nedense isimlerini söylemiyorlar. Hangi gazeteci kime tecavüz etmiş, hangisi hangi bankayı soymuş. Hangisi hangi terör eyleminin talimatını vermiş. Ahmet Şık hangi bankayı soymuş, Balbay kime tecavüz etmiş. Bunu söyleseler biz de bilsek. Yaşadığımız hukukla, mantıkla açıklanacak şeyler değil."

(CİHAN)



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs