En Sıcak Konular

Taksim'de Suriye protestosu

3 Mart 2012 16:37 tsi


Taksim meydanında eylem yapan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, Hafız Esed yönetiminin darbe ile iktidara gelişinin 42. yılında Suriye'de yaşanan katliamı protesto etti. Eylemciler, artık kınamalardan vazgeçilip somut adımlar atılmasını istedi.

Özgür-Der üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Hafız Esed'in darbeyle iktidara gelişinin 42. yılında Suriye'de yaşanan katliamları protesto etmek için Taksim meydanında toplandı. 'Baas diktasına karşı kanlarıyla, canlarıyla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız' , 'Suriye ölüyor insanlık nerede' , 'yazılı pankartlar ile Suriye bayrakları taşıyan grup adına basın açıklamasını Mine Nur Çakır okudu. Suriye'de Hafız Esed'in 1970 yılında darbeyle iktidarı ele geçirmesinden bugüne 42 yıl geçtiğini hatırlatan Çakır, "Tam 42 yıldır Suriye halkı Esed ailesinin diktası altında. 1982'de Hama'da yaşananlar bugün bütün Suriye'de tekrar yaşanıyor. Ve Baas çetesinin tüm saldırılarına, vahşetine rağmen Allah'a hamdolsun ki Suriyeli Müslümanlar direniyor ve direndikçe özgürleşiyor." dedi.

Suriye'de yaşanan insanlık dışı uygulamalar hakkında bilgi veren Çakır, Baas rejiminin katliamlarına karşı Suriye halkının savunmasız durumda olduğunu söyledi. Bu nedenle özgür Suriye ordusunun desteklenmesi gerektiğini kaydeden Çakır şöyle konuştu: "Esed yönetimine karışı yaptırımlar uygulanmalıdır. Artık faydasız kınamalardan vazgeçilmeli ve somut adımlar atılmalıdır. Bu saatten sonra reform paketi adı altında Esed'li çözüm önerileri sunmak abesle iştigaldir. Bizler Türkiyeli Müslüman gençler olarak Baas diktasına karşı kanlarıyla, canlarıyla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız."

Esed yönetimi aleyhinde sloganlar atan grup, açıklamanın ardından meydandan ayrıldı.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs