En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun 14'üncü feslekesi oldu

3 Mart 2012 12:51 tsi
Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu hakkında Meclis'te 14 fezleke olduğunu belirten Bozdağ, bunlardan 10'unun hakaret ve iftiradan dolayı olduğunu açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Kayseri'de konuştu. Kılıçdaroğlu hakkında Meclis'te 14 fezleke olduğunu belirten Bozdağ, bunlardan 10'unun hakaret ve iftiradan dolayı olduğunu kaydetti.

Bozdağ, "CHP genel başkanı ya basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçlarını işliyor. Türkiye'deki anamuhalefet adına son derece üzüntü verici bir tablodur. Bir genel başkan hakkında 14 fezleke olması bunların çoğunun hakaret ve iftira konularından olması." dedi.

Orta Onadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Bölge Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Meclis'te hazırlanan fezlekeyi hatırlatması üzerine Bozdağ, hazırlanan fezlekelerin çoğunun iftira ve hakaret nedeniyle hazırlandığını söyledi.

Milletvekilleri konuşmalarını yaparken eleştiri sınırları içersinde yapmaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Meclis'e gönderilen fezlekelere baktığımız zaman bunlardan hakaret ve iftira üzerine fezlekeler olduğunu görüyoruz. Bu meclis için iyi bir not iyi bir görüntü değildir." dedi.

Meclis'teki fezlekelerin büyük bir kısmının CHP'ye ait olduğunu ifade eden Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke sayısı zannediyorum 14'e çıktı. Bunlardan 9 tanesi iftira ve hakaret suçlarıyla ilgili fezlekeler. Son fezlekeyle 10. hakaret fezlekesi oldu. CHP genel başkanı ya basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçlarını işliyor. Türkiye'deki anamuhalefet adına son derece üzüntü verici bir tablodur. Bir genel başkan hakkında 14 fezleke olması, bunların çoğunun hakaret ve iftira konularından olması hoş bir şey değil. Kılıçdarolu'nun oturup düşünmesi lazım. Ben nasıl konuşuyorum diye... Cidden kötü ve üzücü bir durum. Kendi düşüncelerini eleştiri sınırları içersinde yapmaya iftirada bulunmamaya özen göstemelidir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun daha önce Kayseri Büyükşehir hakkında da iftiralarda bulunduğunu anımsatan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'O'nunla ilgili dava açılmazsa, şöyle böyle olmazsa özür dileyeceğini' söylemişti. Bunun en büyük iftira olduğu daha sonra ortaya çıktı. Ama sayın Kılıçdaroğlu çıkıp kimseden özür dilemedi. Onun aksine başkalarını suçlamaya devam etti. Bu nedenle her zaman ifade ediyorum, siyasiler fikirlerini söylemeli." dedi.

Küfür ve iftiranın acz içindeki kişilerin başvurdukları bir yöntem olduğunu ifade eden Bozdağ, "Bir kişinin konuşmalarında eğer hakaret ve iftira ön plana çıkıyorsa konuşmalarını bunlarla süslemeden yapmıyorsa bu onun ciddi acz içinde olduğunu, plan ve projesinin olmadığını gösterir. Sayın Kılıçdaroğlu, otaya koyduğu plan ve projelerle gündeme gelmeli. Böyle olursa Tükiye'de kazanır." görüşünü dile getirdi.

Fezlekelerin her dönem olduğunu, ama fezleke üzerine siyaset yapan bir genel başkanın daha önce olmadığını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz bütün milletvekillerin alıp Meclis bahçesinde yürüdüler. İlk defa böyle bir şey oluyormuş gibi, başka fezleke yokmuş gibi... Bunun üzerine başka bir siyaset bina etmek istediler. Kılıçdaroğlu, iftira ve hakaret yerine gerçek eleştiri yapması gerekir."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, muhalefetin güçlü olmasının iktidar partisi olarak kendilerinin de işine yarayacağını belirterek, "Ama hakaret ve iftira üzerine siyaset olmaz." eleştirisinde bulundu.

Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs