En Sıcak Konular

Sarkozy'nin gözü yükseklerde

3 Mart 2012 10:16 tsi
Sarkozy'nin gözü yükseklerde Sarkozy yaklaşan seçimlerde başarısızlığını ima eden gazeteciye cevap verirken pot kırınca, toparlamak için epey uğraştı.

Fransa Cumhurbakanı Nicolas Sarkozy, dünkü AB zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan seçimlerde başarısızlığını ima eden gazeteciye cevap verirken pot kırınca, toparlamak için epey uğraştı.

Sol eğilimli Liberation gazetesinin Brüksel muhabiri Jean Quatremer, ''Bu sizin son AB zirvesi basın toplantınız olabilir'' diyerek sorusuna devam etmek isterken, gülerek araya giren Sarkozy, ''Seçme hakkından kaynaklanan belirsizlik. Bana muhabbet duyduğunuzu görüyorum. Bunun (seçim başarısızlığımın) bir Liberation muhabiri için ürkütücü ve üzüntü verici bir fikir olduğunun farkındayım. Benim ne kadar hassas olduğumu biliyorsunuz. Sizi kırmamak için çaba göstereceğim. Bunu üzerinize alın ve gazetenizin redaksiyonuna iletin. Bana yine de sorunuzu sorabilirsiniz'' dedi.

Bunun üzerine Liberation muhabiri Sarkozy'e, Avrupa Birliği konularına duyduğu ilgiyi hatırlatarak, seçimleri kaybetmesi halinde AB Konseyi ya da AB Komisyonu başkanlığı gibi koltuklarda gözü olup olmadığını sordu.

Sarkozy'nin buna cevabı ''Sana gerçekten tüm kalbimle birşey söyleyeceğim: Her şart altında, her şekilde, şimdi ya da gelecekte cevabım hayır. Beni dinlemenizin, benimle çalışmanızın tek yolu beni yeniden seçmek. Başka yolu yok'' oldu.

Cevabını bitirdiğinde AB koltuklarını bu kadar keskin ifadelerle reddederken bu görevi üstlenenlere karşı pot kırdığını farkeden Sarkozy, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun çok önemli görevleri büyük bir başarıyla yürüttüğünü uzun uzun anlatarak, durumu toparlamaya çalıştı.

Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs