En Sıcak Konular

'Müdahale olursa...'

3 Mart 2012 08:45 tsi
'Müdahale olursa...' Rusya Esad'dan vaz mı geçiyor?

Rusya Başbakanı Putin, “Esad iktidara geldiğinde önce Avrupa’ya gitmişti. Bizim Suriye ile özel ilişkimiz yok. Amacımız her iki tarafı da masaya oturtmak” dedi.

Rus Dışişleri de “Müdahale olursa Şam’ın yardımına koşmayı düşünmüyoruz” açıklamasını yaptı. Fransa lideri Sarkozy ise “BM onayı olmadan müdahale olmaz” diye konuştu.

RUSYA Başbakanı Vladimir Putin yarın yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde son röportajını Moskova’daki yabancı basına verdi.

İtalya’da La Repubblica Gazetesi’nde de yayınlanan açıklamalarında Putin, Suriye krizi konusunda, “Ne Esad yönetiminden yanayız, ne de muhalefetten. Suriye ile özel bir ilişkimiz veya çıkarımız yok. Sadece bu ülkenin Libya’ya dönmemesi için uğraş vermemiz gerek” diye konuştu. Putin, “Suriye’de Esad yönetimi ile muhalefeti masaya oturtmaya çalışıyoruz. Batı’nın da çaba sarfetmesi gerekli” dedi. Times’ın haberine göre ise Putin, “Ülkelerini kimin yöneteceği Suriyelilere kalmış. Biz sadece birbirlerini öldürmemelerini sağlamaya çalışıyoruz. Beşar Esad iktidara geldiğinde önce Londra ve diğer Avrupa başkentlerine gitti. Bizim Suriye ile özel ilişkimiz yok. Sadece çatışmanın çözülmesinde çıkarımız var” ifadesini kullandı.

Moskova yardıma koşmayacak
Rusya Dışişleri Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç de “Suriye’ye bir askeri müdahale gerçekleşirse Şam’ın yardımına koşmayı düşünmüyoruz. Aramızda bir görüşme de yok.  Suriye ile 1980’de imzaladığımız ‘Dostluk ve İşbirliği’ anlaşması askeri yardım içermiyor. Rusya bu tür bir şey yapmayacak” diye konuştu.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, “BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan hiçbir şey yapmayacağız. Konsey insani bölge, muhalefete silah sevkiyatı veya koridor konularında yasal şartları oluşturmadan doğrudan veya dolaylı olarak eylemde bulunmamız söz konusu değil” dedi. “Diktatörlerin hepsi bir gün yaptıklarının hesabını verecek” diye konuşan Sarkozy, Şam Büyükelçiliği’ni kapatacaklarını da açıkladı.

Reha Erus & Nerdun Hacıoğlu / Hürriyet



Bu haber 1,926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,352 µs