En Sıcak Konular

Hakkari'de bulunan İncil'in sırrı

25 Haziran 2007 15:02 tsi
Hakkari'de bulunan İncil'in sırrı    

1983'te Hakkari'de lahit içinde bir el yazması İncil bulundu. Üstelik birinci yüzyıla aitti. Güvenlik güçleri jet hızıyla İncil'e el koydu ve tercüme çalışmaları anında durduruldu.

Okurların 'Armagedon' kitabıyla tanıdığı Aydoğan Vatandaş'ın ilk romanı “Kayıp Kitap Barnabas'ın Sırrı' Doğan Kitap'tan yayımlandı.

Yazar, Hakkari'de bir mağarada bulunan elyazması kitaptan hareketle, 'Kayıp Kitap' olarak bilinen ve Hıristiyanlık tarihinin en gizemli konularından birini oluşturan Barnabas İncil'inin, bulunan elyazması olup olmadığını sorgulayarak, okuyanları gizemli bir maceranın içine çekiyor.

Hz. İsa'nın yedi havarisinden biri olan Barnabas'ın kaleme aldığı İncil, 325 yılında Hıristiyanlığa yeniden şekil veren İznik Konsülü toplantısının hemen ardından gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Hıristiyan dünyasını köklerinden sarsacak bilgilerle dolu olduğu rivayet edilen bu İncil'i o günden beri gören olmamıştı. Kilise kitabın varlığını dahi kabul etmiyordu. Ta ki Hakkarili köylüler kitabı bulana kadar.

Aydoğan Vatandaş'ın soluk soluğa okunan romanı “Kayıp Kitap-Barnabas'ın Sırrı”nda, İkinci Dünya Savaşı'na katılmayan Türkiye'de Barnabas'ın Sırrı'nın peşine düşen Alman, Rus ve Türk gizli servislerinin entrikaları anlatılıyor.

Geniş bir araştırma süreci sonrasında 3 yılda tamamlanan roman, İkinci Dünya Savaşı'nda Türkiye'nin Alman yanlısı bir politika izlemesine de göndermelerde bulunuyor.

Tanıdık bir örgüt

Roman 1993 yılında Moskova'da girdiği yasak ilişki nedeniyle emekli edilen bir Deniz Albayı'nın Taksim'deki The Marmara Oteli'nin lobisinde Rus Askeri İstihbaratı (GRU) görevlisi Nikolay ile yaptığı görüşmelerle başlıyor. Rus istihbaratçıdan bazı mikro filmler alan Emekli Albay İhsan, son günlerde adını sıkça duyduğumuz Ergenekon adlı bir Türk örgütünün de kadrosudur. Albay İhsan'la birlikte örgütte görevli olan Savaş Aslan adlı bir üsteğmene Hakkari'de köylülerce bir mağarada bulunan el yazması bir kitabın ortaya çıkmasını engelleme görevi verilmesi üzerine, kitabın peşine düşen Ergenekon bir süre sonra söz konusu İncil'i ele geçirir.

"O KİTAP GERÇEKTEN BULUNDU"

Kitap gerçekten bulundu mu?

Hıristiyanlar arasında Havari Barnabas'a ait bir İncil'in varlığı bilinse de bunun Ortaçağ'da bir Müslüman tarafından yazıldığı kabul ediliyor. Yazara göre ise Türkiye'de 1983 senesinde Hakkari'de bir mağarada lahit içinde bulunan el yazmasına yapılan karbon testiyle, birinci yüzyıla ait olduğu belirlendi. Testin ardından güvenlik güçleri İncil'e el koydu ve tercüme çalışmaları durduruldu. Yani Aydoğan'a göre kitap gerçekler ışığında kaleme alındı.

Ergenekon'u Naziler kurdu

Romandaki en çarpıcı bölümlerden biri de Ergenekon örgütünün kökeni. Ergenekon'un Nazi Partisi'ni kuranlar tarafından örgütlendiğinin iddia edildiği romanda, Hitler'i iktidara taşıyan Thule örgütününün kurucusu Baron Rudolf von Sobbettondort'un Ergenekon'la olan paralellikleri çarpıcı bir biçimde anlatılıyor.

aktifhaber



Bu haber 2,396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs