En Sıcak Konular

Şandır: Hukuk hepimizi bağlar

1 Mart 2012 16:11 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır,MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın durumuna ilişkin, ''Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukta hangi hükümler geçerliyse o uygulanır. Hukuk hepimizi bağlar'' dedi.

Şandır, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yeni yılın üçüncü ayına girilmesine rağmen kamu çalışanları, memur emeklileri, yaşlılar, engelliler, gaziler, şehit yakınları, köy korucuları ve muhtarların da aralarında bulunduğu yaklaşık 6 milyon kişinin, 2012 yılı maaş artışlarını, henüz alamadığını ifade eden Şandır, ''AKP iktidarı, zulme dönüşen uygulamalar yapıyor'' dedi.

''Maaş zamlarının ödenmemesinin hak gasbı olduğunu'' öne süren Şandır, ''Geçen 1 yıl içerisinde her şeye zam yapılmıştır ama memur maaşlarına zam olmamıştır. AKP iktidarını bu topluma karşı saygılı olmaya çağırıyoruz'' diye konuştu.

Kalaycı da konuya ilişkin yasal düzenlemenin geç kalmasını eleştirerek, şöyle konuştu:

''Hükümet hazırladığı ilgili kanun tasarısını nihayet 20 Ocak 2012 tarihinde TBMM'ye gönderebilmiştir. Ancak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunca alt komisyona havale edilen tasarı, orada beklemekte olup, bir aydan fazla süre geçmesine rağmen bugüne kadar alt komisyon hiç toplantıya çağrılmamıştır. 20 milyon insanı ilgilendiren bu düzenlemeyi geciktirmek bu halka yapılan bir haksızlıktır.''

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkındaki görüşmelerin bir an önce başlatılmasını isteyen Kalaycı, ''Bu süreç tamamlanana kadar mağduriyetin giderilebilmesi için Bakanlar Kurulunca gerekli karar hemen alınmalı ve avans mahiyetinde ödenmek üzere en azından hedeflenen enflasyon düzeyinde maaş artışını sağlayacak katsıya belirlenmelidir'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde, ''emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla'' önerge vereceklerini de ifade eden Kalaycı, tüm partilerin desteklerini beklediklerini söyledi.

Şandır, Kalaycı'nın açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, ''eğitime ilişkin kanun teklifini'' değerlendirirken, ''Adalet ve Kalkınma Partisi, el yordamıyla hukuk yapmaya çalışıyor. Kafaları karışık. Bu konuda son nokta henüz konulmadı, hükümetin görüşleri bir netleşsin, ondan sonra görüşlerimizi açıklarız'' diye konuştu.

''Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın durumuna'' ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Şandır, ''Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukta hangi hükümler geçerliyse o uygulanır. Hukuk hepimizi bağlar. Hukuk devletinden söz etmek giderek güçleşiyor. İşte MİT Kanunu. Seçilmiş milletvekillerinin hapiste olduğu bir ülkeye 'demokratik hukuk devleti' demek ne kadar doğru olur'' yanıtını verdi.

-BDP'li Tan'ın açıklamaları-

Şandır, bir başka soru üzerine, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın bugünkü açıklamalarını da değerlendirdi.

Bu tür açıklamaların artık Türk milletinin sabrını taşırdığını belirten Şandır, şöyle devam etti:

''BDP'li bazı milletvekilleri ile Adalet ve Kalkınma Partisine mensup bazı yöneticiler artık bardağı taşırdı. Türkiye Cumhuriyeti, milli mücadele sonrasında kurulmuş bir devlettir. Arkasından bir kurucu hukuk oluşturuldu. Herkesin bu kurucu hukuka saygılı olması gerekiyor. Milletin kürsüsünden millete hakaret etmeyi, kurucu kahramanlara hakaret etmeyi ifade özgürlüğüyle savunamazsınız.

'Sözlerimin arkasındayım' demek hadsizlik, densizliktir. Orası Atatürk'ün kürsüsüdür. O kürsüden, Atatürk'e, devlete, Cumhuriyet'e hakaret edilmesine müsamaha göstermeyeceğiz.''


AA

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,833 µs