En Sıcak Konular

'6 bini aşkın kişi esir tutuluyor'

1 Mart 2012 14:57 tsi
BM'nin Libya temsilcisi Martin: '6 bini aşkın kişi devrim tugaylarınca esir tutuluyor' 'Bu kişiler Libya hükümetine teslim edilmelidir'

Birleşmiş Milletler Libya'da 6 bini aşkın kişinin devrim tugaylarınca esir tutulduğu bildirildi.

BM'nin Libya temsilcisi Ian Martin, BM Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada, devrik lider Muammer Kaddafi'ye yardım ettikleri gerekçesiyle 6 bin kişinin devrim tugaylarının kontrolünde tutulduğunu belirterek, bu kişilerin Libya hükümetine teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkede "silahların serbestçe dolaşımı", "devrim savaşçılarının geleceği" ve 'devlet güvenlik kurumlarının sivilleştirilmesi" gibi büyük sorunlar bulunduğunun Libya hükümetince kabul edildiğini belirten Martin, yeni hükümetin önünde bunun dışında "kaçak yollardan ülkeye göçmenler", 'kaçakçılık", 'etkili sınır denetimi", 'silahlanmada görülen artış', "azınlık gruplarına yönelik uzun bir süreden beri süren ayrımcılık' ve "aşiretler arasında ulusal uzlaşmayı geliştirmek' gibi baş etmesi gereken büyük sorunlar bulunduğunu kaydetti.

Libya'nın 17 Şubat'ta başlayan devrimin birinci yıldönümünü kutlamasına karşın sadece 3 ay görev yapan bir hükümeti bulunduğunu belirten Martin, ülkenin anayasa hazırlayacak bir heyet ve başbakanı seçecek 200 üyeli meclis için Haziran'da yapılacak seçimlere hazırlandığını anlattı.

Martin, ülkedeki güvenlik durumunda sağlanacak olumlu bir değişikliğin başarılı bir seçim için kilit önemi olduğunun altını çizdi.

Ülke, Kaddafi'nin 40 yıllık diktatörlüğünü bitiren büyük sivil savaş süresince, diktatörlük zamanındaki mağdurların intikam saldırılarına sahne oldu. İnsan hakları gruplarından yapılan açıklamalarda, Kaddafi yanlısı olarak görülen tutuklulara yönelik yaygın işkence ve cinayetler olayları olduğu bildiriliyor.

Devrim tugaylarının denetiminde 6 bini aşkın tutuklu bulunurken, 8 gözaltı merkezinin denetimini elinde bulunduran işbaşındaki hükümetin denetimindeki tutukluların sayısı ise sadece 2 bin 383.

Skytürk



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,555 µs