En Sıcak Konular

Özdemir: Bu ülkede diktatörlük yaşandı

1 Mart 2012 13:56 tsi
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ''Bu ülkede diktatörlük yaşandığına, ülkede yaşayan herkes belli dönmelerde şahit olmuştur'' dedi.


Özdemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Küçük Millet Meclislerinin Şubat ayı toplantısına ilişkin bilgi verdi.

Küçük Millet Meclisi toplantılarının yeni Anayasanın oluşumuna toplumun bir çok kesiminin katkı sunmasına olanak tanıdığını söyleyen Özdemir, Şubat ayı toplantılarında yeni yargı paketinin konuşulduğunu ifade etti.

Özdemir, ''Şubat ayı toplantılarında, yeni yargı paketinde olumlu düzenlemeler olduğu ancak bütün olarak bir yargı reformu niteliği taşımadığı; yasama sürecinde katılımcığın esas alınması gerektiği; baroların, sivil toplum örgütlerinin görüşünün alınması gerektiği; Türkiye'nin kapsamlı bir yargı reformuna ve yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğu; yargının adil, tarafsız ve bağımsız olması gerektiği görüşleri ortak payda olarak belirlendi'' dedi.

Özdemir, yeni yargı paketiyle ilgili bilgi verdi.

Küçük Millet Meclisleri Koordinatörü Oya Özden de yeni anayasa ile ilgili oluşturacakları önerileri Anayasa Uzlaşma Komisyonuna ileteceklerini kaydetti.

-Tan'ın sözleri-

Daha sonra gazetecilerin, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın dün Genel Kuruldaki sözlerinin sorulması üzerine Özdemir, şunları kaydetti:

''O saatte Genel Kurulda değildim ama bu ülkede diktatörlük yaşandığına, ülkede yaşayan herkes belli dönmelerde şahit olmuştur. O süreç yaşandığı için bugüne kadar toplum olarak değişik dönemlerde demokrasiye ve hukuk devletine müdahaleler olmuştur. Bunlar tarih kitaplarımızda ve yakın tarihimizde şahit olduğumuz konulardır. Direk suçlamadan bir tespit yaptığını beyan etmiştir izlediğimi kadarıyla.''

Bir gazetecinin ''beli dönemlere derken hangi dönemi kastediyorsunuz'' sorusu üzerine Özdemir, ''Bu coğrafyada sıkıntıların yaşandığı az çok hepimiz biliyoruz, şahit oluyoruz. Yakın tarihimizde 12 Eylül'ü, 1970'leri, 27 Mayıs'ı, 28 Şubat'ı unutmadık. Bunlar bir diktatöryanın sevdası değil midir?'' diye sordu.


AA

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs