En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan İran'a gidiyor

1 Mart 2012 11:13 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan, 26-27 Mart’ta Güney Kore’de düzenlenecek, Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin ardından İran’a da kritik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakan, Tahran’da bir araya geleceği Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad’a zirvede alınan kararlarla ilgili mesaj götürecek. Başbakan Erdoğan, geçirdiği ameliyatlar sonrası ara verdiği temaslarına başlıyor.

İlk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mardin’de düzenlenecek kutlama programına katılacak olan Erdoğan, 17 Mart’ta Almanya’nın Bochum kentine Der Steiger’in Uluslararası Liderlik Ödülü’nü almaya gidecek.

Uluslararası liderlik

Erdoğan’ın, Der Steiger Ödül Töreni’nde alacağı “Uluslararası Liderlik Ödülü”, her yıl siyaset, müzik, film, medya, spor ve çevre dallarında dağıtılıyor. Törende Erdoğan ile birlikte İsveç Kraliçesi Silvia ve eski Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler de ödül alacak. Erdoğan, 26-27 Mart’ta Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacak.

2 gün boyunca uluslararası nükleer güvenlik konularının ele alınacağı zirvenin ana başlığını, İran’ın yürüttüğü nükleer çalışmalar oluşturacak. Erdoğan, görüşmede P5+1 (BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya) ülkeleri ve İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerin 2’ncisinin de İstanbul’da yapılmasını önerecek.

Mutabık kalınması halinde bu yıl en geç nisanda nükleer müzakerelerin İstanbul’da yapılması bekleniyor. Erdoğan’ın 28 Mart’ta Seul’den Tahran’a uçması planlanmıştı. Ancak 28 Mart’ta Ahmedinejad Tahran’da bulunmayacağı için İran tarafı görüşmenin 1 hafta ertelenmesini talep etti.

HÜRRİYET

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs