En Sıcak Konular

Obama Kuran özrünü böyle savundu

1 Mart 2012 10:59 tsi
Obama Kuran özrünü böyle savundu
Obama, Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yakılma olayının ardından, Karzai'ye özür mektubu göndermesini eleştirenlere "askerlerimizi korumak için yaptım" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Barack Obama, Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yakılma olayının ardından, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye özür mektubu göndermesini eleştirenlere kızdı. Obama, "Dilediğim özrün önemli bir sebebi olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
ABD Başkanı Barack Obama, son günlerde siyasi rakiplerinin kendisine yönelttikleri 'özür' eleştirilerine yanıt verdi. Obama, Afganistan'daki Bagram askeri üssünde ABD askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakma skandalıyla ilgili olarak, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye özür mektubu gönderdiği için özellikle yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi siyasi rakiplerinin sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Obama, kendisine yöneltilen eleştirilere ABC News'e verdiği bir röportajla cevap verdi.
 
Obama, olayla ilgili olarak özür dilemesinin önemli bir nedeni olduğuna dikkat çekerek, "Daha çok insan ölmesini engellemek, yaşamları kurtarmak, askerlerimizi tehlikeden uzaklaştırmak için bunu yaptım. Henüz düzlüğe çıkmış değiliz (Afganistan'daki ABD varlığı için)" dedi. Obama, aldığı kararlarda siyasi çıkarları ikinci plana attığını vurgulayarak, "Aldığım her kararın zemininde halkın beklentileri vardır. ABD halkının çıkarlarını korumak için çabalıyorum. Konunun politik sonuçları beni endişelendirmiyor" diye konuştu.
 
Afganistan'daki Bagram askeri üssünde ABD askerlerinin Kur'an-ı Kerim ve bazı İslami kitapları yaktığının ortaya çıkması üzerine başta Afganistan olmak üzere dünya genelinde ABD'ye yönelik büyük tepki gösterileri düzenlenmişti. Afganistan'daki gösterilerde ve ABD askerlerine yönelik saldırılarda şu ana kadar 4 ABD askeri ile onlarca Afgan hayatını kaybetmişti.
 
Obama'nın özür dilemesi başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD'de de iç siyasi gündemi biranda hareketlendirmişti. Cumhuriyetçilerin başkan adaylarından Newt Ginrich Obama'yı 'teslimiyet'le suçlamıştı.
 
dunyabulteni


Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs