En Sıcak Konular

Ermeni kuşatması kırıldı

1 Mart 2012 09:00 tsi
Ermeni kuşatması kırıldı Karar, Ermeniler için öyle bir şok yarattı ki...

Fransa, 2001’de Ermeni olaylarını yasa ile ‘soykırım’ olarak tanımıştı. Fransa’nın bu kararı diğer birçok ülkeyi de etkiledi ve onlarda da Ermeni iddiaları tek doğru olarak yasalaştı. Tüm bu kararlar, varlıklarını Ermeni Davası’na bağlayan Ermeni diaspora örgütlerinin büyük bir zaferiydi. Yaşananlarsa büyük bir stratejinin ilk adımlarıydı. Tüm dünyada Ermeni iddiaları ulusal meclislerce ‘soykırım’ olarak tanınacak, ardından aksini savunmak suç haline getirilecek, hatta ceza verilecekti. Siz buna ‘Türkleri yasalarla boğma stratejisi’ de diyebilirsiniz.

...

Ermeni stratejisinde Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, İspanya ve elbette ABD gibi ülkeler altın değerinde ülkelerdi. Çünkü bunlar etki sahaları çok derin ülkelerdir. Onların alacakları kararlar diğerlerini de peşinden sürükler. Bu bağlamda milliyetçi Ermeniler adı geçen ülkelerde ‘soykırım’ı tanıma ve ardından da inkârı suç saydırma kararları aldırarak 2015’e kadar kendi iddialarını tüm dünyada ulusal ve nihayetinde uluslararası bir yasa haline getirmeyi umuyordu. Böylece Türkiye’nin ve Türk diasporasının nefesi kesilecek, onlar da önce Ermeni iddialarını ‘soykırım’ olarak tanıyacak, ardından da tazminat ödemeye razı geleceklerdi. Ama olmadı, Ermeni çabası en azından Fransa’da çok ağır bir darbe yedi. Kendi kazdıkları kuyuya düştüler, kendi oyunlarına geldiler.

Fransız Anayasa Konseyi’nin kararı öylesine kritik bir karardır ki, bu karar Fransa’nın 2001’de kabul ettiği ‘soykırım’ yasasını dahi sakat hale getirdi. Anayasa Konseyi kararını öylesine güçlü kaynaklara dayandırdı ki bu karar, Bakan Davutoğlu’nun da ifade ettiği üzere diğer ülkelere ve girişimlere emsal teşkil edecektir.

...

Karar Ermeniler için de büyük şok oldu. Oysa kararın kendi lehlerine çıkacağına çok inanıyorlardı. Öyle ki karar günü Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan, karardan habersiz olarak Der Standard gazetesine verdiği demeçte “bu soykırım insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve çok sayıda ülke ve uluslararası örgüt bunu böyle kabul eder. Şimdi soykırımı inkâr hak ettiği gibi bir ceza alıyor... Diğer devletler de Fransa’nın kararını izleyeceklerdir” demişti. Umarız Nalbantyan haklı çıkar ve diğer devletler de Fransa Anayasa Konseyi’nin kararını takip eder.

Sonuç olarak Ermeni kuşatması Fransa’da Anayasa Konseyi’nin kararı ile kırılmış oldu. En azından şimdilik

Sedat Laçiner / Star  (İlgili kısım)



Bu haber 1,491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,711 µs