En Sıcak Konular

İstanbul'da polise bombalı saldırı

1 Mart 2012 09:11 tsi
İstanbul'da polise bombalı saldırı Beyoğlu Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yakın Müsiad binası önünde bekleyen Çevik Kuvvet otobüsü yanında patlama meydana geldi.

Sütlüce’deki AK Parti il binasının yakınında çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamada 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Patlamaya bir motosiklete bırakılan bomba neden oldu. Patlamada motosikletin yanına bırakıldığı araç ile polis midibüsünde hasar meydana geldi. Patlamada motosikletin bırakıldığı yolun kenarındaki inşaatta çalışan işçiler de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, ikinci bomba ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları çevrede inceleme yaptı.

"Motosikletin yerini değiştirdik"

Sütlüce'de patlamanın olduğu noktada bulunan otel inşaatında çalışan 41 yaşındaki Mehmet Demir yaralı olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi.

Eniştesi Mehmet Demir'le birlikte o dehşet anlarını yaşayan ve 'beni patlamadan kapının arkasında olmam kurtardı' diyen Kadir Çankaya da hastaneye geldi. Şiddetli patlamanın etkisiyle duymakta zorluk çeken Çankaya, "Yol kenarında sabah işimizi engelleyen park halinde bir motosiklet gördük. Motosikleti kapıyı kapatmasın diye arka tarafa çektik" dedi. Çankaya, motosikletin arkasında gazeteye sarılmış halde bir paket olduğunu da belirtti. Çankaya, sıradan ve ucuz görünümlü motorsikletin önünde de bayraklar olduğunu söyledi. Çankaya, bayrakların altında da 'Rusya' yazdığını hatırladığını ifade etti. Motosikletin büyük bir gürültüyle iki metre ötelerinde patladığını anlatan genç işçi, eniştesinin yaralandığını kendisinin kapı arkasında olması nedeniyle patlamadan mucize eseri yara almadan kurtulduğunu söyledi. Bu arada Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne inşaat işçisi Mehmet Demir'le birlikte yaralı 3 polisin getirildiği, polislerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Milliyet



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,408 µs